Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Χρέη σε Ελλάδα και Κύπρο

Στη λίστα της CAA με λήξη αδειών η Argo Holidays

Θοδωρής Κουμέλης - 30 March 2007, 00:00

Το νούμερο ένα στην λίστα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) του Ηνωμένου Βασιλείου των εταιριών που η άδεια τους έληξε βρίσκεται από χτες ο εξειδικευμένος για Ελλάδα και Κύπρο<...>

tour operator Argo Holidays.

Η άδεια του Argo Holidays δεν είναι πλέον σε ισχύ και απαγορεύεται να διαφημίζει και να πουλά πακέτα διακοπών έως ότου επανεγκριθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρίας. 

Σε σχετική ανακοίνωση της η CAA ανέφερε ότι όλοι οι επιβάτες που έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις για μελλοντικά ταξίδια και αυτοί που βρίσκονται ήδη εκτός Βρετανίας προστατεύονται από την Aδεια Διεκπαιρέωσης Αεροπορικών Ταξιδιών γνωστή ως ATOL η οποία έληξε για την συγκεκριμένη εταιρεία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η CAA πολλοί είναι οι λόγοι που μια άδεια μπορεί να λήξει. Η λίστα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της CAA έχει την εξής προειδοποίηση: «Η εισαγωγή κάποιου ταξιδιωτικού πρακτορείου ή tour operator στην λίστα αυτή δεν σημαίνει οπωσδήποτε ότι η CAA έχει αμφιβολίες για τις οικονομικές πηγές μιας εταιρίας».

Η CAA έχει δημοσιεύσει δύο λίστες στην ιστοσελίδα της με την μία να κατονομάζει εταιρίες όπως η Argo Holidays η οποία έχει κάνει αίτηση για ανανέωση της άδειας της και παράλληλα άλλες εταιρίες που από μόνες τους άφησαν να λήξει η άδεια τους. 

Πληροφορίες βέβαια από την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου αναφέρουν ότι η Argo Holidays έχει αφήσει χρέη ακόμα από το 2006 με αποτέλεσμα ιδιαίτερα στην Κύπρο να μην κάνουν ‘confirm’ τις κρατήσεις της και να της έχουν κόψει τα allotments. Σε περίπτωση που αποδειχθούν αληθινές οι ανησυχίες της αγοράς ότι η Argo Holidays κινδυνεύει να διακόψει τη λειτουργία της θα είναι ισχυρό πλήγμα και για τις δύο χώρες όπως αναφέρουν ξενοδόχοι. Να σημειώσουμε πάντως ότι ξαφνικά έπαψε να λειτουργεί και η ιστοσελίδα της Argo Holidays ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα.

Aλλες πηγές αναφέρουν ότι ένας άλλος εξειδικευμένος tour operator για Ελλάδα και Κύπρο, ο Kosmar, έχει δημιουργήσει ανησυχίες στην αγορά όταν μετά την εξαγορά τους από την Excel παρατηρείται να έχει ‘σπάσει’ συμβόλαια που ήδη ήταν υπογεγραμμένα για το 2007.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

F & B management και cost control

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top