Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Στα ύψη τα κέρδη της British Airways

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Νοέμβριος 2000, 00:00

Κέρδη προ φόρων ύψους 200 εκατ. λιρών ανακοίνωσε την Δευτέρα η αεροπορική εταιρία British Airways<.> για το δεύτερο τρίμηνο του 2000<...>

έναντι 40 εκατ. λιρών το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Ως αποτέλεσμα ήταν τα κέρδη του εξαμήνου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία και να ανεβούν στα 150 εκατ. λίρες.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας για το ίδιο διάστημα παρουσίασαν άνοδο 125% φτάνοντας τα 264 εκατ. λίρες

Τα συνολικά έσοδα του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο ανέβηκαν κατά 4,9% φτάνοντας τα 4,862 εκατ. λίρες με παράλληλη αύξηση της κίνησης κατά 7,7%.

Παρόλη την αύξηση των καυσίμων τα συνολικά κόστη του Ομίλου ανέβηκαν μόλις 0,8%.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΑ, κ. Rod Eddington ανέφερε ότι "Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι η πολιτική μας αρχίζει να αποδίδει. Υπάρχουν όμως ακόμα πολλές προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε. Στο μεταξύ εξακολουθούμε να επενδύουμε σε προϊόντα και υπηρεσίες που ενισχύουν την αφοσίωση των πελατών μας στην εταιρία και βελτιώνουν την οικονομική μας απόδοση".
Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε και μία σειρά ενεργειών -κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά- που στόχο έχουν την περαιτέρω βελτίωση της απόδοσής της. Συγκεκριμένα,

Προγραμματίζονται αλλαγές στα δρομολόγια του επόμενου καλοκαιριού με ταυτόχρονη απόκτηση μικρότερων αεροσκαφών που θα οδηγήσουν σε μείωση της συνολικής δυναμικότητας κατά 10% παγκοσμίως.
Η εταιρία ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις ερχόμενες ημέρες τα σχέδιά της για την λειτουργία της από το αεροδρόμιο Gatwick από τον χειμώνα του 2001 και έπειτα.
Σχεδιάζεται ανάπτυξη των συνεργασιών για τους κοντινούς προορισμούς.
Πάρθηκε η απόφαση για την πώληση της θυγατρικής εταιρίας χαμηλού κόστους Go η οποία πλέον δεν ταιριάζει στην πολιτική της British Airways.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top