Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διεκδικητής της HELEXPO Α.Ε.

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Νοέμβριος 2000, 00:00

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται ως ο αποφασιστικότερος διεκδικητής του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της "Ελληνικές Εκθέσεις-HELEXPO<.> AE"<...>

.
Ήδη ιδρύει την ΔΕΘ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Α.Ε. με την οποία θα προχωρήσει στη διεκδίκηση του ποσοστού της HELEXPO.

Ο Δήμος σκοπεύει να εκχωρήσει τη διαχείριση της υπό σύσταση εταιρίας καθώς και της HELEXPO Α.Ε. σε εταιρία οργάνωσης εκθέσεων με διεθνή εμπειρία. Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφια για τον ρόλο αυτό εμφανίζεται η βρετανική International Trade Exhibitions (ITE) που μεταξύ άλλων διοργανώνει και σειρά διεθνών τουριστικών εκθέσεων.

Ο Δήμος θα συμμετάσχει με το 51% στη νεοδημιουργηθείσα εταιρία η οποία θα διαθέτει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 400 εκατ. δρχ, όπως προβλέπεται από την τεχνοοικονομική μελέτη βιωσιμότητας, που παρέδωσε εχθές ο δήμαρχος κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρη Καπετανόπουλο,η οποία θα συζητηθεί την Πέμπτη σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε μετά την παράδοση της μελέτης ο κ. Παπαγεωργόπουλος, "Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την παραμονή της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη και να συμμετέχουμε στις διαδικασίες εξαγοράς της, παρά την άρνηση του πρωθυπουργού, τόσο να σταματήσει τον διαγωνισμό αυτό που καταγγέλθηκε ακόμη και στη Βουλή, όσο και να συνεργαστεί με το δήμο Θεσσαλονίκης".

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα καταθέσει στην ΕΤΕΒΑ τη μοναδική ολοκληρωμένη πρόταση για τη HELEXPO, με σκοπό -όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- "να δώσει φτερά στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, για να αντιμετωπίσει τις διεθνείς προκλήσεις και να διεκδικήσει με αξιώσεις και κέρδη την ΕΧΡΟ του 2007 ή ακόμη και του 2010".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top