Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αύξηση παρουσίασε ο τουρισμός στη Μαγνησία

Θοδωρής Κουμέλης - 09 Νοέμβριος 2000, 00:00

Αύξηση παρουσίασε ο τουρισμός στο Νομό Μαγνησία<.>ς σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου εννιαμήνου του 2000<...>. Κατά 32% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η κίνηση στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου λόγω των δύο νέων πτήσεων από τη Βρετανία με προορισμό το Πήλιο. Αυξημένη ήταν και η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθο<.>

υ από όπου διακινήθηκαν 8% περισσότεροι επιβάτες.

Πιο συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2000 οι αφίξεις τουριστών στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου έφτασαν τις 22.900, έναντι 17.500 του περασμένου έτους, ενώ μέσω του αερολιμένα της Σκιάθου διακινήθηκαν 135.000 άτομα, από 125.000 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Αύξηση της τουριστικής κίνησης προκύπτει και από τα στοιχεία κίνησης επιβατών με υδροπτέρυγα και οχηματαγωγά πλοία προς τις Σποράδες, καθώς επίσης και από τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που έφτασαν στην περιοχή και ιδίως στο Βόλο. Με υδροπτέρυγα και οχηματαγωγά πλοία μετακινήθηκαν κατά το πρώτο εννιάμηνο του έτους 325.000 επιβάτες, έναντι 301.000 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Επίσης, από την αρχή του χρόνου έως και τις 26 Οκτωβρίου αφίχθησαν στην περιοχή 44 κρουαζιερόπλοια, με 20.900 τουρίστες. Η αύξηση της επιβατικής κίνησης στα πλοία καταδεικνύει την αύξηση της προσέλευσης Ελλήνων τουριστών στην περιοχή, κάτι που αποτελεί μόνιμο στόχο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας.

Ώθηση στον τουρισμό αναμένεται να δώσουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004, αφού ο Βόλος, όπως και η Θεσσαλονίκη, είναι ολυμπιακή πόλη. Μάλιστα, ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την αύξηση των ξενοδοχειακών κλινών στο νομό, ώστε η περιοχή να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες της σε μία τετραετία.

Σημειώνεται ότι το Γραφείο Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας συμμετέχει στο κοινοτικό πρόγραμμα διαπεριφερειακής συνεργασίας RECITE II, υλοποιώντας το έργο ECOSERT για αειφόρο περιβαλλοντική περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από τον τουρισμό, σε συνεργασία με το δήμο Chester της Βρετανίας και την επαρχία Avelino Ιταλίας.

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Ιωάννης Καρτσιώτης, στα πλαίσια της 16ης Philoxenia, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό του ΠΕΠ, συνολικού ύψους 315 δισ. δρχ (με δημόσια δαπάνη 260 δισ. δρχ), θα επενδυθεί στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top