Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΕκπαιδευτικά ΤαξίδιαΕρώτηση Κεγκέρογλου για τις ακυρώσεις εκδρομών των ΤΕΕ
Βουλευτής Ηρακλείου ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ερώτηση Κεγκέρογλου για τις ακυρώσεις εκδρομών των ΤΕΕ

Στη Βουλή έφερε χτες το θέμα των ακυρώσεων εκπαιδευτικών εκδρομών της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης, που αποφάσισε η Κυβέρνηση, o βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση που κατέθεσεπρος την […]

Στη Βουλή έφερε χτες το θέμα των ακυρώσεων εκπαιδευτικών εκδρομών της τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης, που αποφάσισε η Κυβέρνηση, o βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με ερώτηση που κατέθεσε<...>προς την υπουργό Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Μαριέττα Γιαννάκου, το κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

“Το υπουργείο Παιδείας, με εγκύκλιο του προς τα ΤΕΕ- ΕΠΑΛ, είχε γνωστοποιήσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκπαιδευτικών εκδρομών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους για τους μαθητές των σχολών τεχνικο-επαγγελματικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος “Επισκέψεις μαθητών ΤΕΕ σε επιχειρήσεις“.

Όλα τα έξοδα (μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή) καλύπτονται κατά 75% από το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα και κατά 25% από το Δημόσιο. Οι προτάσεις που γίνονται από τα σχολεία αξιολογούνται από την αρμόδια περιφερειακή επιτροπή, η οποία αποφασίζει ποιες εκδρομές θα πραγματοποιηθούν.

Πέρσι, πραγματοποιήθηκαν τριάντα εκπαιδευτικές εκδρομές από μαθητές ΤΕΕ του νομού Ηρακλείου και για φέτος η τοπική επιτροπή ενέκρινε και τις πενήντα προτάσεις που έγιναν. Έκπληκτοι όμως οι εκπαιδευτικοί, όπως καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, διαπίστωσαν ότι φέτος δε θα πραγματοποιηθεί καμία εκδρομή.

Επειδή η Πολιτεία πρέπει να χειρίζεται με υπευθυνότητα τις υποθέσεις που αφορούν την εκπαίδευση των νέων της χώρας μας ερωτάται η κυρία υπουργός:


  1. Γιατί δε θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών των ΤΕΕ- ΕΠΑΛ;
  2. Σε ποιες άμεσα ενέργειες θα προβεί προκειμένου αυτές να πραγματοποιηθούν προς όφελος των μαθητών;
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024