Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

Νέα εξειδικευμένα στελέχη από την ΕΣΔΔ ενισχύουν το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Θοδωρής Κουμέλης - 05 Απρίλιος 2007, 00:00

Νέο αίμα προστίθεται από το τέλος του 2007 στο στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Πρόκειται για τους αποφοίτους του Τμήματος Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006...

Νέο αίμα προστίθεται από το τέλος του 2007 στο στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Πρόκειται<...>

για τους αποφοίτους του Τμήματος Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης που λειτούργησε για πρώτη φορά το 2006 στα πλαίσια του Προγράμματος Σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔ).

Σκοπός του νέου Τμήματος είναι να καλύψει τις ανάγκες της Δημόσιας Διοίκησης σε εξειδικευμένα στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του διεθνούς τουριστικού περιβάλλοντος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καλύπτεται ένα έλλειμμα δεξιοτήτων σε θέματα τουριστικής πολιτικής και ανάπτυξης, τουριστικής οικονομίας και τουριστικού μάρκετινγκ.

«Το Τμήμα Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης θα συμβάλει σε έναν πολύ σημαντικό τομέα της χώρας, τον τουρισμό, και θα ενισχύσει τις προσπάθειες σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο», όπως επεσήμανε και ο Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, Αν. Καθηγητής κ. Θ. Παναγιωτόπουλος. «Το νέο τμήμα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας και της Δημόσιας Διοίκησης ειδικότερα. Οι απόφοιτοι του τμήματος μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στα Γραφεία Εξωτερικού του Ε.Ο.Τ.».

Στο τμήμα διδάσκουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, όπως οι Καθηγητές κ.κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος και Πάρις Τσάρτας, διευθυντικά στελέχη του ΕΟΤ, καθώς και διακεκριμένα στελέχη από το χώρο της τουριστικής αγοράς, όπως ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας.

«Αποτελεί πολύ σημαντική εξέλιξη η απόφαση της Δημόσιας Διοίκησης να επενδύσει στο στελεχιακό της δυναμικό», τόνισε ο κ. Κούτουλας. «Η έναρξη του τμήματος Τουριστικής Οικονομίας και Ανάπτυξης θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα πρώτο βήμα και να συνεχιστεί αυτή η πολιτική με την επιμόρφωση των σημερινών στελεχών του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ. Είναι πιεστική η ανάγκη να αποκτήσει η Δημόσια Διοίκηση τεχνογνωσία αιχμής και δεξιότητες, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί με σαφώς πιο αποτελεσματικό τρόπο στις ραγδαίες εξελίξεις του διεθνούς τουρισμού».

Οι σπουδαστές του Τμήματος επελέγησαν με διαγωνισμό ανάμεσα σε ένα μεγάλο αριθμό υποψηφίων σε εθνικό επίπεδο και διαθέτουν υψηλό ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Οι περισσότεροι εξ αυτών κατέχουν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, προέρχονται από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και απαιτείται να έχουν άριστη γνώση τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών. Συνεπώς, είναι κατάλληλοι να στελεχώσουν όχι μόνο τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης στην Ελλάδα, αλλά και τα Γραφεία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top