Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛεπτομερείς απαντήσεις ζητάει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση για τη βύθιση του Sea Diamond
ΠΑΣΟΚ: Τομέας Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας

Λεπτομερείς απαντήσεις ζητάει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση για τη βύθιση του Sea Diamond

Το κύρος του Ελληνικού Τουρισμού κινδυνεύει και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πλήρεις και λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται από τη βύθιση του Sea Diamond αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας…

Το κύρος του Ελληνικού Τουρισμού κινδυνεύει και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πλήρεις και λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματα που δημιουργούνται από τη βύθιση<...> του Sea Diamond αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του Τομέα Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορικής Ναυτιλίας. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Η διερεύνηση των αιτίων του ναυαγίου και η αξιολόγηση των ενεργειών που ακολούθησαν πρέπει να συνεχισθούν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό από τις αρμόδιες αρχές.

Οι δυο άνθρωποι που αγνοούνται, η σημασία του τραγικού ναυαγίου για την ναυτιλία και τον τουρισμό, οι σοβαροί κίνδυνοι για την ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δεν επιτρέπουν πρόωρες και υπερφίαλες πανηγυρικές δηλώσεις της κυβέρνησης, ούτε πρόχειρη και ανεύθυνη κριτική.

Το ΠΑΣΟΚ, από τη πρώτη στιγμή του τραγικού γεγονότος, επέλεξε την υπεύθυνη στάση παρακολουθώντας στενά την ολοκλήρωση των προσπαθειών για τη διάσωση των επιβατών και του πληρώματος.
Με απόλυτο σεβασμό στην οδύνη της οικογένειας των δυο αγνοουμένων και στην αγωνία των οικογενειών των επιβατών και των ναυτικών.

Ωστόσο, σήμερα, θέλουμε να τονίσουμε ότι η προστασία του κύρους του ελληνικού Τουρισμού, η προοπτική της ανάπτυξης του τομέα της κρουαζιέρας στις ελληνικές θάλασσες, θέτουν τη κυβέρνηση προ των ευθυνών της, να φωτίσει όλες τις πλευρές του τραγικού συμβάντος.

Απαιτούνται πλήρεις και λεπτομερείς απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες και τις αιτίες του ναυαγίου, την επιλογή για την περιοχή προσάραξης του πλοίου που είχε σαν αποτέλεσμα τη βύθιση, το χρόνο και τις μεθόδους αντίδρασης, κινητοποίησης και συντονισμού των κρατικών και τοπικών αρχών, τα μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου ρύπανσης της θάλασσας και των Ακτών.

Προς τούτο, ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας οφείλει να ενημερώσει αμέσως και σε λεπτομέρειες την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια χωρίς καθυστέρηση με την αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων που διατίθενται για τη άντληση των εγκλωβισμένων καυσίμων και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Να επιμείνει στην αυστηρή τήρηση των κανόνων για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Να επιδείξει μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση στις δημόσιες δηλώσεις των υπουργών, που με επιπολαιότητα εκθέτουν τη χώρα.”

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024