Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Μανώλης Κεφαλογιάννης

ΥΕΝ: Διενέργεια προανάκρισης για το ατύχημα του Sea Diamond

Θοδωρής Κουμέλης - 11 Απρίλιος 2007, 00:00

Τη διενέργεια προανάκρισης από Ανώτατο Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος αποφάσισε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος του Κ/Ζ Sea Diamond Ν.Π. 11485, την 05/4/2007, να εξασφαλισθούν τυχόν αναγκαία στοιχεία για το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο...

Τη διενέργεια προανάκρισης από Ανώτατο Αξιωματικό του Λιμενικού Σώματος αποφάσισε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος του<...>

Κ/Ζ Sea Diamond Ν.Π. 11485, την 05/4/2007, να εξασφαλισθούν τυχόν αναγκαία στοιχεία για το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο καθώς και να συγκεντρωθούν απαραίτητα στοιχεία που ενδιαφέρουν την Εισαγγελική Αρχή.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης καλούνται μάρτυρες από τους ανακριτικούς υπαλλήλους, μπορεί όμως να εξεταστεί και οποιοσδήποτε δεν έχει κληθεί αλλά επιθυμεί να καταθέσει σχετικά στοιχεία.

Ο Λιμενάρχης της Λιμενικής Αρχής Θήρας, θα προβαίνει σε ημερολογιακή εγγραφή όσων ενδιαφερομένων θα προσέρχονται αυθορμήτως να καταθέσουν και θα ενημερώνει τους διενεργούντες την προανάκριση.

Παράλληλα ένα ρομποτικό σκάφος προστέθηκε στις προσπάθειες αυτοψίας του Sea Diamond το οποίο κατέφθασε στο νησί με το ωκεανογραφικό “Φιλία” του Εθνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις εξελίξεις των ερευνών από τον κ. Κεφαλογιάννη ο οποίος δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ότι οι έρευνες θα εντατικοποιηθούν για να ριχτεί φως σε όλες τις πτυχές του ναυαγίου.
Οι λεμβούχοι που έσπευσαν αμέσως προς παροχή βοήθειας στους επιβάτες την ημέρα του ατυχήματος κλήθηκαν να καταθέσουν στις αρχές τη Δευτέρα του Πάσχα και θα δεχτούν τα συγχαρητήρια του υπουργού με επίσκεψη του στο νησί της Σαντορίνης τις προσεχείς μέρες.

Ο πλοίαρχος και πέντε μέλη του πληρώματος στους οποίους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, θα κληθούν να καταθέσουν και εκείνοι με την σειρά τους στις αρχές την ερχόμενη Δευτέρα.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top