Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΠροσοχή στη διαχείριση του ναυαγίου του Sea Diamond από τα ΜΜΕ ζητούν οι τουριστικοί φορείς
Θετικά παραμένουν τα μηνύματα της διεθνούς αγοράς

Προσοχή στη διαχείριση του ναυαγίου του Sea Diamond από τα ΜΜΕ ζητούν οι τουριστικοί φορείς

Θετικά παραμένουν τα μηνύματα της διεθνούς αγοράς για την ελληνική κρουαζιέρα, έπειτα από το ατύχημα με το κρουαζιερόπλοιο της Louis Hellenic Cruises “Sea Diamond” που σημειώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη στο νησί της Σαντορίνης, όπως διαβεβαιώνουν τουριστικοί πράκτορες από την Ελλάδα…

Θετικά παραμένουν τα μηνύματα της διεθνούς αγοράς για την ελληνική κρουαζιέρα, έπειτα από το ατύχημα με το κρουαζιερόπλοιο της Louis Hellenic Cruises “Sea Diamond” που σημειώθηκε την Μεγάλη Πέμπτη στο νησί της Σαντορίνης, όπως διαβεβαιώνουν τουριστικοί<...>πράκτορες από την Ελλάδα, πελάτες των οποίων βρίσκονταν στο συγκεκριμένο πλοίο. Ωστόσο, όπως τόνισαν, μεγάλη προσοχή χρειάζεται στη διαχείριση του θέματος από τα ΜΜΕ τις επόμενες μέρες, ώστε τα μηνύματα προς τη διεθνή αγορά να μην είναι αρνητικά για την εικόνα της Ελλάδας ως ασφαλής τουριστικός προορισμός διακοπών.

Την ανάγκη προσοχής στην αντιμετώπιση του θέματος από τα ΜΜΕ επεσήμαναν με τη σειρά τους και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων στην Ελλάδα, όπως ο κ. Αποστολόπουλος Γιώργος, Γενικός Διευθυντής της ΠΟΕΤ, ο οποίος τόνισε ότι δεν χρειάζεται δραματοποίηση του γεγονότος, αφού όπως ανέφερε με τη σειρά του και ο πρόεδρος του HATTA, κ. Γιάννης Ευαγγέλου, από πλευράς υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης έγινε πολύ καλή δουλειά, ώστε όλα τα θέματα να διαχειριστούν σωστά και αποτελεσματικά. Η διεθνής αγορά, συμπλήρωσε ο κ. Ευαγγέλου, δίνει μεγάλη προσοχή σε θέματα ασφάλειας. Αξίζει να σημειωθεί πως από τους 1.170 επιβάτες όλοι είναι σώοι και αβλαβείς, με εξαίρεση 2 τουρίστες από την Γαλλία, που μέχρι στιγμής αγνοούνται.

Την άμεση παροχή βοήθειας από το πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου, αλλά και τους τοπικούς φορείς, επιβεβαίωσαν οι περισσότεροι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, οι οποίοι δήλωσαν στο σύνολο τους ικανοποιημένοι από τη μεταχείριση που έτυχαν και ευτυχείς για την κατάληξη της περιπέτειας τους, όπως μας ανέφερε η κυρία Βασιλειάδου από το Andy`s Tours, που είχε 200 άτομα από Αμερική στη συγκεκριμένη κρουαζιέρα. Όσον αφορά στις κρατήσεις από τις χώρες προέλευσης των περισσότερων επιβατών, και ειδικότερα από την Αμερική, η κυρία Παντελιού, Προϊστάμενη του Τμήματος Εισερχόμενου Τουρισμού του (το οποίο είχε 325 πελάτες στο “Sea Diamond”), σημείωσε πως – αν και νωρίς ακόμη για συμπεράσματα – ακυρώσεις δεν υπάρχουν και τα μηνύματα παραμένουν θετικά. Τον καλό χειρισμό της κατάστασης επεσήμανε σε δηλώσεις της και η κυρία Κουμπενά, Αντιπρόεδρος της TourGreece, που είχε 120 άτομα από Αμερική, κυρίως μαθητές, στη συγκεκριμένη κρουαζιέρα.

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής κρουαζιέρας και την έλευση τουριστών από την Αμερική φάνηκε σε δηλώσεις του και ο κ. Τριβυζάς από την εταιρία Kentavros, που αντιπροσωπεύει το Globus, με 100 επιβάτες στο “Sea Diamond” από Αμερική, εκτιμώντας πως δεν θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα, εφόσον δεν γίνουν ακυρώσεις. `Αλλωστε, όπως ανέφερε, οι απαντήσεις επιβατών σε ερωτηματολόγια μετά το ατύχημα είναι θετικές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024