Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας easyJet.com

Συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας της ιστοσελίδας easyJet.com

Δέκα χρόνια λειτουργίας έκλεισε χτες, Δευτέρα 16 Απριλίου, η ιστοσελίδα easyJet.com. Αρχικά, είχε σχεδιαστεί σαν ενημερωτική σελίδα, αλλά ένα χρόνο αργότερα έγινε η πρώτη κράτηση μέσο του διαδικτύουκαι μέχρι σήμερα […]

Δέκα χρόνια λειτουργίας έκλεισε χτες, Δευτέρα 16 Απριλίου, η ιστοσελίδα easyJet.com. Αρχικά, είχε σχεδιαστεί σαν ενημερωτική σελίδα, αλλά ένα χρόνο αργότερα έγινε η πρώτη κράτηση μέσο του διαδικτύου<…>και μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 125 εκατομμύρια θέσεις. Κάθε εβδομάδα, το easyJet.com δέχεται 3 εκατομμύρια ατομικές επισκέψεις.

Στα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η easyJet, άλλαξε το μάρκετινγκ σλόγκαν της σε ‘Webs Favourite Airline’ έτσι ώστε να προκαλέσει την ΒΑ, η οποία αυτοαποκαλούταν “Worlds Favourite Airline”. Ενώ η easyJet, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της, πρωτοπορούσε σε θέματα ανάπτυξης διαδικτυακής τεχνολογίας και πρόσφερε συνέχεια νέες καινοτομίες, πολλά από αυτά τα στοιχεία αντιγράφηκαν από άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Σήμερα, το 98% των θέσεων πωλείται «online». Οι καινούργιες λειτουργίες της ιστοσελίδας προσφέρουν τη δυνατότητα αλλαγής πτήσης μέσω Ιντερνέτ, ενοικίαση ξενοδοχείων και αυτοκινήτων, ταξιδιωτικής ασφάλειας κτλ. Αντικαθιστώντας τέλεια τις υπηρεσίες αυτές που τις παρείχαν μόνο τηλεφωνικά κέντρα και ταξιδιωτικά γραφεία.

Η πρωτοποριακή αυτή προσέγγιση της easyJet, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργεί και να προσφέρει μια μεγάλη γκάμα «online» υπηρεσιών και προϊόντων, ενώ ήταν από τις πρώτες αεροπορικές εταιρίες που πρόσφερε:

  • ηλεκτρονικά εισιτήρια (ευρωπαϊκή Αερογραμμή),
  • έκπτωση στο Ιντερνετ για να παρακινήσει τους καταναλωτές να κάνουν κράτηση online,
  • αλλαγή ονόματος/πτήσης, ημερομηνίας και ώρας online,
  • δυνατότητα να δείτε την κράτηση στο ίντερνετ και να λάβετε καινούργιο email επιβεβαίωσης,
  • εισαγωγή online check-in (Αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους),
  • άμεση επιβίβαση online,
  • προσφορές και εκπτώσεις αποκλειστικά μέσο ίντερνετ,
  • ταξιδιωτικούς συνεργάτες (ξενοδοχεία, αυτοκίνητα),
  • προβολή ημερολογίου (2 εβδομάδων) στην αναζήτηση πτήσεων έτσι ώστε οι καταναλωτές να βρίσκουν πάντα το φτηνότερο εισιτήριο,
  • επιβάτες που θέλουν να αγοράσουν θέση για μετά από 2 μήνες, μπορούν να το κάνουν μόνο μέσω διαδικτύου,
  • δυναμικά πακέτα πτήσεων που περιλαμβάνουν ταξιδιωτική ασφάλεια και ενοικίαση αυτοκινήτων,
  • γνωστοποίηση των στόχων της εταιρίας / υποστήριξη για τον καταναλωτή,

Ο κ. `Αντι Χάρισον, διευθύνων σύμβουλος της easyJet δήλωσε: «Είναι δύσκολο να προσδιορίσεις τη σημασία της ιστοσελίδας μας easyJet.com. όχι μόνο για επιχειρηματικούς λόγους αλλά και για τον τρόπο που άλλαξε την αγορά πτήσεων και άλλων προϊόντων που πλέον πωλούνται στο διαδίκτυο. Η easyJet είχε πρωταρχικό ρόλο στην ανάπτυξη του ιντερνέτ και με την πάροδο των χρόνων άλλες εταιρίες και οργανισμοί εμπνεύστηκαν από την απλή και εύκολη δομή της ιστοσελίδας μας, Χρόνια πολλά easyJet.com».

Η easyJet γιορτάζοντας αυτή την περίσταση, προσφέρει έκπτωση 25% σε όλες τις πτήσεις μεταξύ 25 Απριλίου και 30 Ιουνίου. Η προσφορά αρχίζει από την Παρασκευή 13 Απριλίου μέχρι τα μεσάνυχτα της 17ης Απριλίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024