Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίRob Davidson: Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της Κρήτης ως συνεδριακού προορισμού

Rob Davidson: Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της Κρήτης ως συνεδριακού προορισμού

Διάλεξη πάνω στο επίκαιρο θέμα του «Μάρκετινγκ Συνεδριακών Προορισμών και Συνεδριακών Χώρων» έδωσε πριν λίγες μέρες ο καθηγητής Rob Davidson, με ειδικότητα στον Συνεδριακό Τουρισμό, προσκεκλημένοςαπό το εκπαιδευτικό ίδρυμα TRINITY […]

Διάλεξη πάνω στο επίκαιρο θέμα του «Μάρκετινγκ Συνεδριακών Προορισμών και Συνεδριακών Χώρων» έδωσε πριν λίγες μέρες ο καθηγητής Rob Davidson, με ειδικότητα στον Συνεδριακό Τουρισμό, προσκεκλημένος<...>από το εκπαιδευτικό ίδρυμα TRINITY International School of Tourism Management. Τη διάλεξη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Creta Maris, στη Χερσόνησο της Κρήτης, παρακολούθησαν οι φοιτητές του ιδρύματος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων του συνεδριακού τουρισμού της Κρήτης.

Στα πλαίσια της διάλεξης ο καθηγητής Davidson ανέλυσε πώς η νέα γενιά των συνέδρων και οι ανάγκες τους επιδρούν στο μάρκετινγκ των συνεδριακών προορισμών και των συνεδριακών χώρων και τόνισε ότι είναι απαραίτητο οι προμηθευτές της συνεδριακής βιομηχανίας να προβάλλουν την σημασία των συνεδριακών προϊόντων και υπηρεσιών. Ακόμη, ο καθηγητής πρότεινε ορισμένες καινοτόμες τεχνικές, οι οποίες επιτρέπουν στο συνεδριακό προορισμό και τους προμηθευτές του να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με τρόπο ώστε να προσελκύουν τους συνέδρους, ενθαρρύνοντάς τους να παρατείνουν τη διαμονή τους και να φέρνουν συνοδά άτομα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα οικονομικά οφέλη για τον προορισμό.

Στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, ανέφερε ότι «το Trinity και ο Πρόεδρός του κ. Νίκος Σκουλάς, μας έχουν συνηθίσει σε πολύ υψηλής ποιότητας εκδηλώσεις του ιδρύματος. Είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη του διεθνούς φήμης καθηγητή και συγγραφέα, κ. Rob Davidson. Θα μπορούσα να τον πω guru του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, ενός σημαντικού τομέα της τουριστικής βιομηχανίας, που μπορεί να αμβλύνει αποφασιστικά την έντονη εποχικότητα του τουρισμού της Κρήτης. Συγχρόνως είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον κ. καθηγητή για το πόσο απαραίτητη είναι η ύπαρξη ενός συντονιστικού γραφείου Convention & Visitors Bureau (CVB) για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού, με ευδιάκριτα τα πολλαπλά οφέλη».

Ο κ. Νίκος Φουντουλάκης, Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Creta Maris τόνισε ότι «η διάλεξη του καθηγητή Davidson αποτέλεσε μια ιδιαίτερα χρήσιμη παρέμβαση για τους επαγγελματίες του χώρου, παρέχοντάς μας καινοτόμες ιδέες που έχουν λογική και μπορούν να εφαρμοστούν στον κλάδο μας. Ο καθηγητής Davidson ως γνώστης του θέματος με πολύχρονη εμπειρία, κατάφερε δίχως αμφιβολία να αποσπάσει την προσοχή όλων των παρευρισκομένων».

Τέλος, ο κ. Νίκος Σκουλάς, Πρόεδρος του Trinity’s και πρώην Υπουργός Τουρισμού, υπογράμμισε τη σημασία του στρατηγικού μάρκετινγκ ενός συνεδριακού προορισμού, δηλώνοντας ότι «η Κρήτη, ένα νησί προικισμένο με απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, ιστορία και πολιτισμό, έχει αναπτύξει την τελευταία δεκαετία μια άρτια συνεδριακή υποδομή, την οποία οφείλουμε να προωθήσουμε με στρατηγικές και συλλογικές διαδικασίες. Η διάλεξη του καθηγητή Davidson’s lecture μπορεί να αποτελέσει τη βάση των επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού της Κρήτης για την προβολή του νησιού», και πρόσθεσε: «Το Trinity θα συνεχίσει να προσκαλεί και άλλους ομιλητές διεθνούς φήμης ώστε να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές του ιδρύματος να αναπτύξουν τη συνεδριακή κουλτούρα και να δικτυωθούν με τους επαγγελματίες του χώρου».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024