Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑγροτουριστική Α.Ε.: Συναντήσεις για το αγροτουριστικό μέλλον της Λέρου

Αγροτουριστική Α.Ε.: Συναντήσεις για το αγροτουριστικό μέλλον της Λέρου

Η Λέρος ένα από τα ωραιότερα αλλά και πλέον παραμελημένα νησιά της χώρας, αναζητά την τουριστική της ταυτότητα, το αναπτυξιακό της μέλλον, μέσα και από τον Αγροτουρισμό και τις νέες […]

Η Λέρος ένα από τα ωραιότερα αλλά και πλέον παραμελημένα νησιά της χώρας, αναζητά την τουριστική της ταυτότητα, το αναπτυξιακό της μέλλον, μέσα και από τον Αγροτουρισμό και τις νέες επιχειρηματικές διεξόδους που μπορεί να προσφέρει<...>συνδέοντας την αγροτική παραγωγή του νησιού με τον τουρισμό. Αυτό προέκυψε κατά την Ημερίδα Πληροφόρησης και στις συναντήσεις με ενδιαφερόμενους, επιχειρηματίες του νησιού, που πραγματοποίησαν στη Λέρο, το Κέντρο Επιχειρηματικής και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΚΕΤΑ) Νοτίου Αιγαίου με την παρουσία της Αγροτουριστικής Α.Ε. και του ΕΟΜΜΕΧ.

Οι Επισκέψεις Εργασίας, μέρος των οποίων ήταν και η συγκεκριμένη στη Λέρο, είναι μια πρωτοβουλία του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου και πραγματοποιούνται σε πολλά από τα νησιά της χώρας, με σκοπό να αφουγκραστούν τις ανάγκες των ντόπιων επιχειρηματιών, να καταγραφούν τα προβλήματα, να στηριχθούν και να δοθούν διέξοδοι στους επιχειρηματικούς προβληματισμούς των κατοίκων τους. Κατά το διήμερο εργασίας στη Λέρο, περισσότεροι από 50 επιχειρηματίες και επαγγελματίες είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τις δωρεάν υπηρεσίες του ΚΕΤΑ Νοτίου Αιγαίου, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, και την ανάπτυξη του τουρισμού μέσα από τις εν δυνάμει αγροτουριστικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις που μπορούν να γίνουν στο νησί.

Εξαιρετικά σημαντικές ήταν και οι ειδικές επιχειρηματικές συναντήσεις, από τις οποίες προέκυψαν η ανάγκη προσδιορισμού και ανάδειξης ενός οριοθετημένου και σύγχρονου τουριστικού προφίλ της Λέρου, σύμφωνα με τα νέα τουριστικά πρότυπα και η δυναμική ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, η προβολή της τοπικής γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων, ενώ συζητήθηκαν πολλές ιδέες ανάπτυξης αγροτουριστικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που ενδιέφεραν τους κατοίκους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024