Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ελπίδα Παντελάκη - Σταύρος Σκοπελίτης

Επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ για το ναυάγιο του Sea Diamond

Δώρα Σγάρτσου - 19 Απρίλιος 2007, 00:00

Τα μέτρα της Κυβέρνησης για την άμεση απάντληση των καυσίμων και των λιπαντικών, αλλά και την ανέλκυση του πλοίου, προκειμένου να διαφυλαχθεί το θαλάσσιο περιβάλλον, ζήτησαν να πληροφορηθούν με επίκαιρη ερώτηση<...>

τους προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη, οι βουλευτές του ΚΚΕ, κα Ελπίδα Παντελάκη και κ. Σταύρος Σκοπελίτης.

Οι καταγγελίες ανέφεραν “για το Ε/Γ - Τ/Κ πλοίο «Sea Diamond» που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες για τα σωστικά μέσα, τη στεγανή υποδιαίρεση, την ύπαρξη καμπίνων κάτω από την ίσαλο γραμμή κ.ά. καθώς και οι ελλείψεις στα σωστικά μέσα άλλων πλοίων, επιβεβαιώθηκαν. Επίσης, πρόσθεσαν “αναδείχθηκε το γεγονός ότι τα περισσότερα λιμάνια είναι επικίνδυνα και χωρίς στοιχειώδεις υποδομή, ενώ παντελής είναι η έλλειψη οργανωμένων και εξοπλισμένων σταθμών διάσωσης για να προσφέρουν άμεσα και αποτελεσματικά τη βοήθεια τους σε περιπτώσεις κινδύνου”.

“Τα παραπάνω” κατέληξαν “σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες μειώσεις των οργανικών συνθέσεων των πλοίων, με τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας που παραβιάζουν ακόμα και τους Διεθνείς Κανονισμούς με την αντικατάσταση εργαζομένων από ναυτεργάτες χωρίς συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα, με αμφίβολης ποιότητας πιστοποιητικά ναυτικής ικανότητας, με καθεστώς τρομοκρατίας και απαράδεκτων συνθηκών εργασίας δημιουργούν τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος”, ρωτώντας τον κ. Κεφαλογιάννη γιατί ενώ ο ίδιος γνώριζε τα παραπάνω, δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των πλοίων, της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος;.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top