Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠετραλιά: Κλεδί για την τουριστική ανάπτυξη η επιτάχυνση των επενδύσεων σε όλες τις μορφές τουρισμού
Όμιλος Καλοφωλιά - 12ο Τουριστικό Πανόραμα

Πετραλιά: Κλεδί για την τουριστική ανάπτυξη η επιτάχυνση των επενδύσεων σε όλες τις μορφές τουρισμού

Το παρόν στην προχτεσινή εκδήλωση του ομίλου Καλοφωλιά για τη διοργάνωση του 12ου Τουριστικού Πανοράματος της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ έδωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, παρουσιάζοντας τις κατευθυντήριες αρχές της πολιτικής της για την τουριστική ανάπτυξη, “που ήδη έχουν αποτέλεσμα και συγκροτούν”, όπως ανέφερε, “τη βάση για τη διαρκή πρόοδο του ελληνικού τουρισμού…

Το παρόν στην προχτεσινή εκδήλωση του ομίλου Καλοφωλιά για τη διοργάνωση του 12ου Τουριστικού Πανοράματος της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ έδωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, παρουσιάζοντας τις κατευθυντήριες<...>αρχές της πολιτικής της για την τουριστική ανάπτυξη, “που ήδη έχουν αποτέλεσμα και συγκροτούν”, όπως ανέφερε, “τη βάση για τη διαρκή πρόοδο του ελληνικού τουρισμού και τη διαρκή αύξηση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην παγκόσμια αγορά”.

Αναφερόμενη στις τιμώμενες περιοχές της φετινής έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα 2007”, την Πίνδο και την Εύβοια, η υπουργός τόνισε πως “πρόκειται για δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που καταδεικνύουν τις δυνατότητες αξιοποίησης των εκάστοτε ισχυρών στοιχείων που διαθέτουν πολλές περιοχές της χώρας μας. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο αυτά τα στοιχεία, μέσα από μια στρατηγική περιφερειακής διαφοροποίησης και στόχευσης, παράλληλα με όλες τις δράσεις που υλοποιούμε”.

Κλεδί για την τουριστική ανάπτυξη επεσήμανε η κυρία Πετραλιά είναι η επιτάχυνση των επενδύσεων σε όλες τις μορφές τουρισμού, η οποία σήμερα λαμβάνει χώρα σε συνδυασμό με όλες τις απαιτούμενες θεσμικές και νομοθετικές πρωτοβουλίες. Εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε όλες τις μορφές τουρισμού, για να καταστήσουμε όλη την Ελλάδα έναν δωδεκάμηνο τουριστικό προορισμό, που αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες απΆ όλο τον κόσμο, αλλά και την Ελλάδα, για τα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται”. Και πρόσθεσε: “Η τουριστική ανάπτυξη, όπως και η διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών, είναι μια υπόθεση που αφορά το σύνολο της οικονομίας και ασφαλώς το σύνολο της κοινωνίας. Πρέπει η έμφαση στην ποιότητα να είναι κυρίαρχη αξία στην κοινωνία και στην οικονομία στο σύνολό της. Κατά συνέπεια, δεν εργαζόμαστε μόνο για να ενισχύουμε την ποιοτική παράμετρο στις τουριστικές επενδύσεις. Εργαζόμαστε παράλληλα για να συμβάλλουμε στην προαγωγή της αξίας της ποιότητας στο σύνολο της οικονομίας, σε ό,τι κι αν κάνουμε”.

Η τουριστική μας πολιτική δεν είναι πολιτική ήσσονος προσπάθειας. Ήταν, είναι και θα είναι πολιτική ουσίας και αποτελεσμάτων υπογράμμισε στην ομιλία της η κυρία Πετραλιά, αναφέροντας πως η παρουσία της στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης θέλει να συνδεθεί με μια ασυμβίβαστη επιμονή για την αναβάθμιση, αλλά και την θωράκιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας. Ο τουρισμός είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αντιμετωπίζουμε «τουριστικά», ανέμελα, χωρίς αρκετή και συστηματική σοβαρή δουλειά αναφέρε, μεταξύ άλλων.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης της έκθεσης “Τουριστικό Πανόραμα 2007” ο όμιλος ΕΞΠΡΕΣ Καλοφωλιά, συμπληρώνοντας 50 χρόνια δραστηριότητας του στον τομέα της τουριστικής ενημέρωσης, βράβευσε προχτές τον κ. Χρήστο Φώλια (Υφυπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, δημιουργό του Ολοκληρωμένου Προγράμματος “Πίνδος”), εκπροσωπώντας την Πίνδο ως Τιμώμενη Περιοχή της έκθεσης, τον κ. Αθανάσιο Μπουραντά (Νομάρχη Εύβοιας), εκπροσωπώντας την Εύβοια ως έτερη Τιμώμενη Περιοχή της έκθεσης, τον καπετάνιο Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλο (Πρόεδρο της Costa Mare Shipping Company S.A.) για την εξαιρετική επιχειρηματική του δράση στο χώρο του τουρισμού και του περιβάλλοντος, τον κ. Περικλή Παναγόπουλο (Πρόεδρο Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας & Πρόεδρο της Attica Group S.A.) για την προσφορά του στην ανάπτυξη της ελληνικής ακτοπλοΐας και του τουρισμού, και τέλος την κυρία Σοφία Σάλλα-Στάικου (Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς) για τη διαρκή προσφορά του Ιδρύματος στο χώρο του πολιτισμού και της ελληνικής παράδοσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024