Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣημαντική ευκαιρία μεταολυμπιακής προβολής για την Αθήνα η έκθεση City Break 2007
Reed Travel Exhibition

Σημαντική ευκαιρία μεταολυμπιακής προβολής για την Αθήνα η έκθεση City Break 2007

Μόλις τρία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αθήνα έχοντας καθιερώσει την εικόνα της ως ισχυρό προορισμό city break, διοργανώνει φέτος την έκθεση City Break 2007 (11-13 Ιουνίου), φιλοξενώντας κορυφαίους Ευρωπαίους αγοραστές και προμηθευτές από το χώρο του city break…

Μόλις τρία χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αθήνα έχοντας καθιερώσει την εικόνα της ως ισχυρό προορισμό city break, διοργανώνει φέτος την έκθεση City Break 2007 (11-13 Ιουνίου), φιλοξενώντας κορυφαίους Ευρωπαίους<...>αγοραστές και προμηθευτές από το χώρο του city break.

Σύμφωνα με στοιχεία της IPK International, ο τουρισμός πόλεων αφορά το 40% των ευρωπαϊκών ταξιδίων. Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα πετυχαίνει την καλύτερη μετα-ολυμπιακή προβολή και ενισχύει την εικόνα της ως προορισμός για city break αποδράσεις. Κλειδί ανάπτυξης για την μετα-ολυμπιακή Αθήνα αποτέλεσε η αύξηση ξένων επισκεπτών (40-60%), που ταξίδεψαν στην ιστορική πόλη για διακοπές μετά το 2004.

Όπως αναφέρει το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (ΔΑΑ) μόνο το 2006, τα ταξίδια αναψυχής στην Αθήνα αυξήθηκαν κατά 20%. Παράλληλα, το αεροδρόμιο ανέφερε και αύξηση της τάξεως του 30% στην κίνηση επιβατών με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους. Σήμερα, στο “Ελ. Βενιζέλος”, λειτουργούν 15 εταιρίες χαμηλού κόστους (με πιο πρόσφατες τις Aer Lingus, Air Baltic και KDavia, εξυπηρετώντας 27 ευρωπαϊκούς προορισμούς.

“Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι επαγγελματίες της τουριστικής βιομηχανίας είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιαστούν με τις ηλιόλουστες μέρες, τον καθαρό ουρανό, τις καταπληκτικές θάλασσες και τα αρχαιολογικά μνημεία, που θα αποτελέσουν το ιδανικό υπόβαθρο για την έκθεση City Break 2007” δήλωσε η κυρία Αθηνά Βορίλλα, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Οργανισμού Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης της Αθήνας. “Τόσο η έκθεση, όσο και το Συνέδριο αποτελούν μια καλή ευκαιρία για τους δημοσιογράφους και τους επαγγελματίες του χώρου να δουν από κοντά την πόλη. Η γεωγραφική θέση άλλωστε της Αθήνας προσφέρεται για συναντήσεις επαγγελματιών από την Ευρώπη, την Ασία, τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή” πρόσθεσε.

“Φέτος υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από προμηθευτές σε αναδυόμενες αγορές της Κροατίας, όπως το Ζάγκρεπ, το Σπλιτ, τη Rijeka, πόλεις που θα συμμετάσχουν και φέτος στην έκθεση με τα κυριότερα ξενοδοχεία και γραφεία τους. Παρόμοιο ενδιαφέρον υπάρχει από το Βελιγράδι και το Novi Sad της Σερβίας, τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και τα Κράτη της Βαλτικής, που παρουσιάζουν μεγάλη ανάπτυξη και περιλαμβάνουν αντιπροσωπείες από το Ταλίν και το Vilnius” ανέφερε, με τη σειρά της η Διευθύντρια Marketing της City Break, κυρία Catherine Vaughan.

Σημειώνεται πως διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης City Break 2007 είναι η Reed Travel Exhibition.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024