Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΚακλαμάνης: Μετ’ εμποδίων η λειτουργία Αεροδρομίου στα Σπάτα

Κακλαμάνης: Μετ’ εμποδίων η λειτουργία Αεροδρομίου στα Σπάτα

Την έντονη ανησυχία του για την εύρυθμη λειτουργία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων «Ελ. Βενιζέλος» εκφράζει ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Νικήτας Κακλαμάνης μετά τις απαντήσεις –διευκρινήσεις– του αρμοδίου υπουργού […]

Την έντονη ανησυχία του για την εύρυθμη λειτουργία του νέου αεροδρομίου των Σπάτων «Ελ. Βενιζέλος» εκφράζει<...> ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Νικήτας Κακλαμάνης μετά τις απαντήσεις –διευκρινήσεις– του αρμοδίου υπουργού μεταφορών κ. Βερελή, σε πρόσφατη ερώτησή του.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να πείσει ότι το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει κανονικά και με όλες τις υπάρχουσες συγκοινωνιακές υποδομές επισημαίνει τα εξής: Μέχρι την 1η Μαρτίου 2001 θα έχουν μεταφερθεί ο λειτουργίες που απαιτούνται για την «ελαφρά συντήρηση» των αεροσκαφών και εν συνεχεία, θα μεταφερθούν σταδιακά και οι υπόλοιπες λειτουργίες χωρίς να διευκρινίζεται ο χρόνος.
Η Αττική οδός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2003. Αυτό σημαίνει ότι η Αττική οδός θα έχει παραδοθεί, δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του Αεροδρομίου!!!
Η Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού, μήκους 18 χιλ., θα έχει ολοκληρωθεί Ιούνιο του 2003, δηλ. και αυτή θα παραδοθεί περίπου δύο χρόνια μετά τη λειτουργία του αεροδρομίου!!
Σε ότι αφορά το ξενοδοχείο του αεροδρομίου για επιβάτες και πληρώματα η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι δεν θα είναι έτοιμο το Μάρτιο του 2001 αλλά δύο μήνες αργότερα, την 1η Μαίου 2001. Σε σχετική απάντηση του υπουργού Μεταφορών επισημαίνεται ότι «για το χρονικό διάστημα των δύο μηνών τα πληρώματα των αεροσκαφών και οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν προσωρινά από την υπάρχουσα ξενοδοχειακή υποδομή της περιοχής των Μεσoγείων»!

Έτσι, σύμφωνα με τις κυβερνητικές διευκρινήσεις φαίνεται ότι με αρκετά εμπόδια σε ότι αφορά την συγκοινωνιακή και ξενοδοχειακή υποδομή θα λειτουργήσει το νέο αεροδρόμιο. Επίσης, οι 48 αεροπορικές εταιρίες, μέλη της ΙΑΤΑ που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για την μετεγκατάστασή τους στο νέο αεροδρόμιο.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024