Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδριαΣυνέδριο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο Divani Caravel

Συνέδριο για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο Divani Caravel

Πραγματοποιήθηκε χτες το ‘Ετήσιο Συνέδριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας’ (Greek ICT Forum), στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τρεις θεματικές ενότητες: πολιτικές ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου η […]

Πραγματοποιήθηκε χτες το 'Ετήσιο Συνέδριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας' (Greek ICT Forum), στο<...> ξενοδοχείο Divani Caravel.

Το συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τρεις θεματικές ενότητες: πολιτικές ανάπτυξης ηλεκτρονικού εμπορίου
η απελευθέρωση της αγοράς τηλεπικοινωνιών
διαδικασίες και έργα πληροφορικής στο Γ΄ΚΠΣ
Το συνέδριο χαιρέτησε η υφυπουργός Ανάπτυξης κα Μιλένα Αποστολάκη, η οποία μίλησε για το θεσμικό πλαίσιο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου στην Ελλάδα, βάση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, και μέσω του κ. Δρίγκα από το υπουργείο Ανάπτυξης έγινε μία παρουσίαση του e-Procurement (Ηλεκτρονικές Δημόσιες Προκηρύξεις).

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Δουκίδη, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου, η παγκόσμια αλλά και η ελληνική αγορά στρέφεται πλέον στο e-business και όχι στο e-commerce, και σύμφωνα με τον κ. Ρούλια, διευθύνοντα σύμβουλο της Οgilvy Interactive, με το marketing του Internet ξεφεύγουμε από την μονόδρομη επικοινωνία των μηνυμάτων και μιλάμε πλέον για μια αμφίδρομη και πλήρως ατομική προσέγγιση, με συγκεκριμένες προτάσεις σε συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Βάση της έρευνας WEB ID της εταιρίας Focus (off line έρευνα), προκύπτει ότι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου οι Έλληνες χρήστες έφτασαν τους 700.000 και έως τα τέλη του 2000 προβλέπεται να φτάσουν το ένα εκατομμύριο συστηματικούς χρήστες.

Συμπερασματικά αναφέρθηκε ότι η εικόνα της παγκόσμιας και ελληνικής αγοράς αλλάζει, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και η χώρα μας καλείται να προλάβει για άλλη μια φορά το 'Τραίνο της τεχνολογίας', όχι μόνο με βάση την ιδιωτική αλλά και τη δημόσια πρωτοβουλία, έτσι ώστε οι εταιρίες που θα επιβιώσουν (βάση συνεργασιών) να λειτουργούν με πολύ χαμηλότερο κόστος αλλά και μεγαλύτερο κέρδος αφού θα περιοριστούν κατά πολύ οι προμήθειες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024