Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΝέα έκθεση για το συνεδριακό τουρισμό ξεκίνησε στην Κίνα
Incentive Travel and Conventions, Meetings China

Νέα έκθεση για το συνεδριακό τουρισμό ξεκίνησε στην Κίνα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – IT&CM 2007 – ΣΑΝΓΚΑΗ: Ξεκίνησε χτες τη λειτουργία της η πρώτη έκθεση για το συνεδριακό τουρισμό από και προς την Κίνα “IT&CM China” (Incentive Travel and Conventions, Meetings China). Η IT&CM που διεξάγεται μέχρι τις 25 Απριλίου στο νέο εκθεσιακό κέντρο της της Σανγκάης το INTEX αφορά στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό των συνεδρίων, ταξιδιών κινήτρων, επιχειρηματικών συναντήσεων (MICE)…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – IT&CM 2007 – ΣΑΝΓΚΑΗ: Ξεκίνησε χτες τη λειτουργία της η πρώτη έκθεση για το συνεδριακό τουρισμό από και προς την Κίνα “IT&CM China” (Incentive Travel and Conventions, Meetings China). Η IT&CM που διεξάγεται μέχρι τις 25 Απριλίου<...>στο νέο εκθεσιακό κέντρο της της Σανγκάης το INTEX αφορά στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό των συνεδρίων, ταξιδιών κινήτρων, επιχειρηματικών συναντήσεων (MICE) της Κίνας. Διοργανωτής είναι η TTG Asia Media PTE και το MP International που διοργανώνουν εδώ και 15 χρόνια την αντίστοιχη επιτυχημένη έκθεση IT&CM Asia.

Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της TTG Asia, κ. Darren Ng, παρουσία δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο αιτιολόγησε την οργάνωση της IT&CM China στο γεγονός ότι σύμφωνα με στοιχεία του WTTC η μέση ετήσια άνοδος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας της Κίνας για το διάστημα 2007-2016 προβλέπεται να φτάσει το 8,7%, καθιστώντας την Κίνα τη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη χώρα και τη δεύτερη μεγαλύτερη ταξιδιωτική και τουριστική οικονομία του κόσμου για την επόμενη 10ετία.

Παράλληλα, είναι ιδανική περίοδος για την καθιέρωση της IT&CM δεδομένου ότι συγκρινόμενη με άλλους ασιατικούς, ευρωπαϊκούς και αμερικάνικους προορισμούς, η Κίνα είναι σχετικά νέος προορισμός στην αγορά των MICE σε διεθνές επίπεδο. Όλο και περισσότερες συνεδριακές και εκθεσιακές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου κατασκευάζονται στις κυριότερες πόλεις της Κίνας, ενώ διεθνή γεγονότα όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2008, η World Expo του 2010 και πολλά άλλα ωθούν την Κίνα που φιλοδοξεί να αναδειχτεί σε πόλος έλξης MICE από όλο τον κόσμο.

Η επιλογή της Σανγκάης για την IT&CM σύμφωνα με τον κ. Ng είναι απόλυτα λογική δεδομένου ότι η Σανγκάη, μία κοσμοπολίτικη μητρόπολη 18,7 εκατομμυρίων κατοίκων και 300.000 εκπατρισμένων, φιλοξενεί πολλές πρεσβείες, διεθνή οικονομικά ινστιτούτα και πάνω από 5.000 πολυεθνικές και διεθνείς εταιρίες.

Με σύνθημα «Προωθώντας την Κίνα στον Κόσμο και τον Κόσμο στην Κίνα» η IT&CM δεσμεύεται να αποτελέσει την βάση για την επαφή αγοραστών και πωλητών τόσο από την Κίνα όσο και από τη διεθνή αγορά με σκοπό τη σύναψη συμφωνιών αλλά και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Περισσότεροι από 200 MICE buyers από 35 χώρες, συμεριλαμβανομένης της Κίνας, θα συναντηθούν με 150 εκθέτες από 22 χώρες τις δύο ημέρες της έκθεσης. Οι buyers προέρχονται κατά 49% από την Κίνα, κατά 28% από την Ευρώπη, κατά 19% από την Ασία και τον Ειρηνικό εκτός Κίνας και οι υπόλοιποι από τη Βόρειο Αμερική και άλλες χώρες, ενώ οι εκθέτες προέρχονται από την Ασία και τον Ειρηνικό, τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Για κάθε έναν εκθέτη αναλογούν από 1,3 με 1,5 buyers με τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής, έχοντας προκαθοριστεί το 70% των ραντεβού.

Παράλληλα με την IT&CM διοργανώνεται από τους ίδιους οργανωτές και το γνωστό συνέδριο CT&TW China (Corporate Travel & Technology World) όπου αναλύονται οι τάσεις στην αγορά των εταιρικών ταξιδιών. Για τα δύο αυτά γεγονότα, IT&CM και CT&TW οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες έχουν ξεπεράσει τους 1.700.

Να σημειώσουμε ότι η IT&CM China υποστηρίζεται από σημαντικούς φορείς της Κίνας μεταξύ των οποίων οι: Shanghai Municipal Tourism Association (SMTA), Shanghai Convention & Exhibition Industries Association (SCEIA), International Association of Professional Congress Organisers (IAPCO), Pacific Asia Travel Association (PATA) και από το παράρτημα της Σανγκάης του Society of Incentive Travel Executives (SITE).

Για το 2008 έχουν ήδη ανακοινωθεί οι ημερομηνίες της IT&CM που θα διοργανωθεί στο εκθεσιακό κέντρο Shanghai Mart 8-11 Απριλίου. Στόχος για την IT&CM του 2008, σύμφωνα με τον κ. Ng, είναι να αυξηθεί η αναλογία των Κινέζων buyers.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024