Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ easyJet μπαίνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η easyJet μπαίνει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

Μετά την συμπλήρωση του βιβλίου προσφορών στις 14 Νοεμβρίου 2000, η easyJet plc, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι η τιμή της δημόσιας εγγραφής […]

Μετά την συμπλήρωση του βιβλίου προσφορών στις 14 Νοεμβρίου 2000, η easyJet<.> plc, μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι<...> η τιμή της δημόσιας εγγραφής για 63 εκατομμύρια μετοχές θα είναι 310 πέννες ανά μετοχή.

Με βάση αυτήν την τιμή, το μέγεθος της δημόσιας εγγραφής ανέρχεται στα 195 εκατ. λίρες Αγγλίας, και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας σε περίπου 777 εκατ. λίρες Αγγλίας, συμπεριλαμβανομένων των κεφαλαίων της δημόσιας εγγραφής. Οι εκδοθείσες μετοχές αποτελούν περίπου το 25% του διευρυμένου μετοχικού κεφαλαίου της easyJet.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της easyJet αναμένεται να ξεκινήσει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου με το σύμβολο EZJ.L το πρωί της 22ας Νοεμβρίου 2000.

Σχετικά με τη δημόσια εγγραφή της easyJet, ο πρόεδρος της εταιρίας Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε: 'Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για τον υψηλό βαθμό ενδιαφέροντος και υποστήριξης που έδειξαν στην easyJet οι θεσμικοί επενδυτές. Η εισαγωγή στο χρηματιστήριο είναι ένα ορόσημο για την easyJet και θα μας επιτρέψει να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες ανάπτυξής μας βοηθώντας μας να χρηματοδοτήσουμε την αγορά των νέων μας αεροσκαφών Boeing 737-700.
Σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι της easyJet είναι τώρα μέτοχοι της εταιρίας, ή κατέχουν δικαιώματα προαιρέσεως σε μετοχές της εταιρίας, και θα δουλέψουν σκληρά για να μεγιστοποιήσουν την αξία της επιχείρησης. Οι υπάλληλοι είναι ευχαριστημένοι που βλέπουν την χρηματιστηριακή αγορά να αναγνωρίζει ήδη την τεράστια αξία που προσέθεσαν στην επιχείρηση τα τελευταία 5 χρόνια. Προσδοκούμε με ευχαρίστηση το μέλλον μας ως εισηγμένης εταιρίας και θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε την αξία της, χρησιμοποιώντας τις αποδεδειγμένες μας ικανότητες στην αεροπορική αγορά χαμηλών ναύλων'.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024