Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις: Αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 30,6%

Θάνος Ξυδόπουλος - 16 Νοέμβριος 2000, 00:00

Ο κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων τα τελευταία χρόνια ακολουθεί ανοδική πορεία<...>. Σύμφωνα με την ετήσια επισκόπηση της Kantor<.>

Capital, οι πωλήσεις εμφανίστηκαν αυξημένες σε σχέση με το 1998 κατά 30,6% φθάνοντας τα 209,4 δισ. δρχ. Όσον αφορά τη συνολική κερδοφορία το 1999 παρατηρήθηκε μεγάλη άνοδος κατά 293% φθάνοντας τα 15,8 δισ. δρχ. Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ο κύκλος εργασιών τους ξεπέρασε το 1 δισ. ανήλθαν στις 81.

Η κατάταξη των δέκα μεγαλυτέρων εταιριών του κλάδου, με εξαίρεση την Κάραβελ Ξενοδοχειακή Α.Ε. η οποία από την 8η θέση βρέθηκε στην 7η θέση, δεν έχει τροποποιηθεί σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η μικρή αύξηση των συνολικών πωλήσεων της Αθήναιων Α.Ε. που βρίσκεται στην πρώτη θέση του κλάδου είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί επικίνδυνα η διαφορά που τη χώριζε από τη δεύτερη εταιρία του κλάδου την Εσπέρια Α.Ε.

Αναλυτικότερα, στις δύο πρώτες θέσεις από πλευράς πωλήσεων παραμένουν και για το 1999 οι Αθήναιων ΑΕ με συνολικές πωλήσεις 9,8 δισ. δρχ. με δεύτερη την Εσπέρια  ΑΕ να παρουσιάζει συνολικές πωλήσεις 9,65 δισ. δρχ. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε με συνολικές πωλήσεις 8 δισ. δρχ.

Από άποψη κερδοφορίας ξεχωρίζει η Ήλιος Τουριστική Α.Ε. (1.512 δισ. δρχ.), τέταρτη σε μέγεθος επιχείρηση του κλάδου. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Σάνγουιγκ Χοτέλς Α.Ε. (1.442 δισ. δρχ.) καταγράφοντας πολύ μεγάλη αύξηση κερδών σε σχέση με το 1998 (1.176%) ως απόρροια των μεγάλων επενδύσεων που πραγματοποίησε την τελευταία διετία. Πρέπει να επισημανθεί πως η Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. συστάθηκε κατά τη διάρκεια του προηγουμένου έτους.

Στο μεταξύ μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα πραγματοποίησαν αρκετές εταιρίες του κλάδου. Πρώτη και με διαφορά από τις άλλες είναι η Σάνγουιγκ Χοτέλς Α.Ε πραγματοποιώντας επενδύσεις 7,5 δισ. δρχ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ήλιος Τουριστική ΑΕ με συνολικές επενδύσεις δρχ. 3,1 δισ. δρχ. Ακολουθεί η Κάραβελ Ξενοδοχειακή Α.Ε με 2,3 δισ. δρχ.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top