Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΔιεθνές ενδιαφέρον για την Helexpo

Διεθνές ενδιαφέρον για την Helexpo

Χθες, ημέρα που έληγε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 30% της Helexpo εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον, παρά τις ανησυχίες που είχαν εκδηλώσει στελέχη του οικονομικού επιτελείου […]

Χθες, ημέρα που έληγε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 30% της Helexpo<.><...> εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον, παρά τις ανησυχίες που είχαν εκδηλώσει στελέχη του οικονομικού επιτελείου της εταιρίας.

Τελικά επτά ισχυρές κοινοπραξίες εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον για την μετοχοποίηση της Helexpo-ΔΕΘ, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση του 30% της Helexpo και την ανάληψη του μάνατζμεντ συμμετείχαν: Η ανώνυμη εταιρία ΔΕΘ Αναγέννηση, στην οποία συμμετέχει με 51% ο Δήμος Θεσσαλονίκης και με 49% ο εκθεσιακός φορέας των ομογενών της Αμερικής Hermes Expo International.
Ο βρετανικός εκθεσιακός οργανισμός International Trade Exhibitions, ITE, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με τον Όμιλο Μπατατούδη και μάλιστα είχε καταθέσει την υψηλότερη προσφορά. Αυτή τη φορά η ΙΤΕ δεν συμμετέχει σε κάποιον όμιλο.
Η Fiere Internazionali di Bologna – Ente Autonomo, ιταλική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος.
Η αμερικανική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων Key 3 Media Group.
Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν: α) η τεχνική εταιρία Αβαξ, η κατασκευαστική J&P του κυπριακού Ομίλου Παρασκευαϊδη και η ΕΤΕΤΗ, β) ο γαλλικός εκθεσιακός φορέας Generale Location, γ) Package.
Η υπό σύσταση ανώνυμη εταιρία με βασικούς μετόχους την βρετανική Mack Brooks Exhibitions Limited και τη Damco Energy AE και
Η κοινοπραξία ελληνικών εταιριών ΔΑΚΩΝ ΑΕ, ΕΧΠΑ ΕΠΕ και ΡΟΤΑ ΕΠΕ.
Σύμφωνα με το σχέδιο της μετοχοποίησης, το 30% της εταιρίας και το μάνατζμεντ θα δοθεί στον πλειοδότη, ποσοστό 40% θα διατηρήσει το Δημόσιο μέσω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το 10% περίπου θα διατεθεί σε φορείς της συμπρωτεύουσας, ενώ 20% περίπου θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον του για την Helexpo Α.Ε. επιβεβαίωσε στο TravelDailyNews ο διευθυντής της ITE, κ. David Hammond στα πλαίσια της World Travel Market στο Λονδίνο. Ο κ. Hammond δήλωσε ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης για τις εκθέσεις της Helexpo A.E. αναφέροντας ότι ελπίζει αυτή τη φορά η ITE να είναι ο τελικός νικητής αυτού του διαγωνισμού.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα γίνει μια πρώτη επιλογή με βάση μη δεσμευτικές προσφορές και επιχειρησιακό σχέδιο. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024