Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Διεθνές ενδιαφέρον για την Helexpo

Θοδωρής Κουμέλης - 16 Νοέμβριος 2000, 00:00

Χθες, ημέρα που έληγε η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 30% της Helexpo<.><...>

εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον, παρά τις ανησυχίες που είχαν εκδηλώσει στελέχη του οικονομικού επιτελείου της εταιρίας.

Τελικά επτά ισχυρές κοινοπραξίες εκδήλωσαν τελικά ενδιαφέρον για την μετοχοποίηση της Helexpo-ΔΕΘ, και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού για τη διεκδίκηση του 30% της Helexpo και την ανάληψη του μάνατζμεντ συμμετείχαν:

Η ανώνυμη εταιρία ΔΕΘ Αναγέννηση, στην οποία συμμετέχει με 51% ο Δήμος Θεσσαλονίκης και με 49% ο εκθεσιακός φορέας των ομογενών της Αμερικής Hermes Expo International.
Ο βρετανικός εκθεσιακός οργανισμός International Trade Exhibitions, ITE, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με τον Όμιλο Μπατατούδη και μάλιστα είχε καταθέσει την υψηλότερη προσφορά. Αυτή τη φορά η ΙΤΕ δεν συμμετέχει σε κάποιον όμιλο.
Η Fiere Internazionali di Bologna - Ente Autonomo, ιταλική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων, που συμμετείχε στον προηγούμενο διαγωνισμό με την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος.
Η αμερικανική εταιρία διοργάνωσης εκθέσεων Key 3 Media Group.
Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν: α) η τεχνική εταιρία Αβαξ, η κατασκευαστική J&P του κυπριακού Ομίλου Παρασκευαϊδη και η ΕΤΕΤΗ, β) ο γαλλικός εκθεσιακός φορέας Generale Location, γ) Package.
Η υπό σύσταση ανώνυμη εταιρία με βασικούς μετόχους την βρετανική Mack Brooks Exhibitions Limited και τη Damco Energy AE και
Η κοινοπραξία ελληνικών εταιριών ΔΑΚΩΝ ΑΕ, ΕΧΠΑ ΕΠΕ και ΡΟΤΑ ΕΠΕ.

Σύμφωνα με το σχέδιο της μετοχοποίησης, το 30% της εταιρίας και το μάνατζμεντ θα δοθεί στον πλειοδότη, ποσοστό 40% θα διατηρήσει το Δημόσιο μέσω της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το 10% περίπου θα διατεθεί σε φορείς της συμπρωτεύουσας, ενώ 20% περίπου θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.

Το ενδιαφέρον του για την Helexpo Α.Ε. επιβεβαίωσε στο TravelDailyNews ο διευθυντής της ITE, κ. David Hammond στα πλαίσια της World Travel Market στο Λονδίνο. Ο κ. Hammond δήλωσε ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης για τις εκθέσεις της Helexpo A.E. αναφέροντας ότι ελπίζει αυτή τη φορά η ITE να είναι ο τελικός νικητής αυτού του διαγωνισμού.

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού θα γίνει μια πρώτη επιλογή με βάση μη δεσμευτικές προσφορές και επιχειρησιακό σχέδιο. Η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top