Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Μεταπτυχιακό στο eTourism από το πανεπιστήμιο του Surrey

Θοδωρής Κουμέλης - 17 Νοέμβριος 2000, 00:00

WTM-Λονδίνο. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης WTM 2000 που ολοκληρώθηκε εχθές στο Λονδίνο ανακοινώθηκε η δημιουργία<...> από το πανεπιστήμιο του Surrey<.> ενός πρωτοπόρου μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, με αντικείμενο το eTourism

. Το πανεπιστήμιο του Surrey δημιούργησε αυτό το μεταπτυχιακό αυτό αντιλαμβανόμενο τις ανάγκες που προκύπτουν από την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στο χώρο του τουρισμού.

Τα βασικά μαθήματα θα έχουν αντικείμενο το eBusiness Management, το eTourism Applications, το eSolutions, και το eTourism Futures. Μεταξύ των καθηγητών που θα διδάσκουν είναι ο Δρας Δημήτρης Μπούχαλης Senior lecturer, και ο Δρας Πάνος Λιβιεράτος.

Στο πανεπιστήμιο του Surrey περίπου το 20% των φοιτητών των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στον τουρισμό και τα ξενοδοχεία είναι από την Ελλάδα. Όπως ανέφερε στο TDN ο Δρας Μπούχαλης η δυναμική της ελληνικής αγοράς είναι μεγάλη. Το Internet παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα. Οι μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών επιχειρήσεων στην χώρα μας, θα χρειαστούν προσωπικό με βασικές γνώσεις Internet για να επιβιώσουν. Το μεταπτυχιακό αυτό αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την εκπαίδευση τέτοιου προσωπικού.

Το γεγονός ότι μεταξύ των καθηγητών υπάρχει ένας Έλληνας και ένα Κύπριος δίνει το πλεονέκτημα της καλής γνώσης της ελληνικής και κυπριακής αγοράς. Παρόλο που το τμήμα θα έχει και ένα κομμάτι τεχνολογικής εκπαίδευσης, το μεγαλύτερο μέρος του είναι στην στρατηγική διάσταση.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top