Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Αυξήθηκε κατά 53% η κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων

Θάνος Ξυδόπουλος - 17 Νοέμβριος 2000, 00:00

Αυξήθηκε το 1999 κατά 53% η κερδοφορία των τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ η συνολική κερδοφορία αυξήθηκε κατά<...>

53,3% φθάνοντας τα 2,8 δισ. δρχ. Αυτά προκύπτουν από την ετήσια επισκόπηση για τον τουρισμό της "Kantor - Capital Α.Ε.".

Σύμφωνα με την έρευνα η κατάταξη των δέκα μεγαλύτερων εταιριών του κλάδου με εξαίρεση τον Ζορπίδης Τουριστικός Οργανισμός Α.Ε., η οποία από την 10η θέση αναρριχήθηκε στην 8η θέση δεν έχει τροποποιηθεί από το προηγούμενο έτος.

Αναλυτικότερα, η εταιρία TUI Hellas Α.Ε. πραγματοποίησε τις περισσότερες πωλήσεις κατά το 1999 παραμένοντας για άλλη μια χρονιά στην πρώτη θέση (δρχ 11,9 δισ.). Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η εταιρία Μάνος Τράβελ Σύστεμ Α.Ε. με συνολικές πωλήσεις δρχ 10,7 δισ.

Αυτές οι δύο οι εταιρίες μαζί με την Ζευς Κρήτης Α.Ε. παρουσίασαν και τα μεγαλύτερα καθαρά κέρδη. Έτσι, στην πρώτη θέση από πλευράς κερδοφορίας και με μεγάλη διαφορά από τις άλλες είναι η TUI Hellas A.E. (δρχ 1,1 δισ.) που παρουσιάζει αξιοσημείωτη αύξηση σε σχέση με το 1998 κατά 75,5%. Ακολουθεί η Ζευς Κρήτης Α.Ε. με συνολική κερδοφορία δρχ 319 εκατ., μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 29%.

Τέλος στη τρίτη θέση βρίσκεται η Μάνος Τράβελ Σύστεμ Α.Ε. (280 εκ.) με αυξημένη κερδοφορία κατά 34,6%. Στο μεταξύ, αξίζει να τονισθεί η δυναμικότητα της Plotin Travel AT & Ξ.Ε. και της Μάνος Τράβελ Σύστεμ Α.Ε. οι οποίες πραγματοποίησαν σημαντικές επενδύσεις (δρχ 2 δισ. και 1,9 δισ. αντίστοιχα).

Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top