Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΑμερικάνικη αεροπορική εταιρία με οικολογική συνείδηση

Αμερικάνικη αεροπορική εταιρία με οικολογική συνείδηση

Τις δυνάμεις της με το ΅Conservation FundΆ, έναν κορυφαίο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει αναλάβει το έργο της προστασίας των υδάτινων και χερσαίων πόρων ενώνει η αμερικάνικη αεροπορική εταιρία Delta […]

Τις δυνάμεις της με το ΅Conservation FundΆ, έναν κορυφαίο, μη κερδοσκοπικό οργανισμό που έχει αναλάβει το έργο της προστασίας των υδάτινων και χερσαίων πόρων ενώνει η αμερικάνικη αεροπορική εταιρία Delta Air Lines, ώστε<...>να βοηθήσει τους πελάτες της να συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αγοράζοντας δέντρα που θα αντισταθμίσουν το ποσοστό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συνδέονται με το αεροπορικό τους ταξίδι.

Ξεκινώντας το πρόγραμμα αυτό, η Delta δωρίζει στο ΅Conservation FundΆ ένα ποσό χρημάτων για κάθε πελάτη που θα ταξιδέψει με την κύρια αεροπορική εταιρία ή με την Delta Shuttle την Παγκόσμια Ημέρα Γης, στις 22 Απριλίου, και δεσμεύεται να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε έναν από τους 47.000 υπαλλήλους της.

Από την 1η Ιουνίου, οι πελάτες που θα αγοράζουν αεροπορικό εισιτήριο της Delta μέσω διαδικτύου, στο delta.com, θα έχουν την επιλογή συνεισφοράς στην αντιστάθμιση των εκπομπών άνθρακα που συνδέονται με το αεροπορικό ταξίδι, μέσω δωρεάς προς το ταμείο ΅Conservation FundΆ. Οι συνεισφορές των 5,50 δολαρίων για ένα εισιτήριο εσωτερικής πτήσης με επιστροφή και 11 δολάρια για ένα αεροπορικό εισιτήριο διεθνούς δρομολογίου με επιστροφή, θα χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό για το φύτεμα δέντρων σε όλες τις Η.Π.Α. και το εξωτερικό. Ένα μικρό μέρος των δωρεών θα υποστηρίζει οικονομικά την εκπαίδευση και την εξέλιξη των προσπαθειών.

«Πολλοί από τους πελάτες και υπαλλήλους της Delta ανά τον κόσμο επιδεικνύουν ιδιαίτερο πάθος και έχουν ισχυρό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θεωρώντας καθήκον τους να συμμετέχουν στην περιβαλλοντική προστασία, έναν τομέα όπου πιστεύουν ότι μπορούν να ξεχωρίσουν», δήλωσε ο κ. Jim Whitehurst, chief operating officer της Delta. «Υποστηρίζοντας το στόχο αυτό, είμαστε ευτυχείς που θα είμαστε η πρώτη και μοναδική αεροπορική εταιρία των ΗΠΑ που θα προσφέρει ένα πρόγραμμα που θα επιτρέπει στους πελάτες να συμβάλλουν στην προαγωγή θετικών περιβαλλοντικών αλλαγών μέσω αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα».

Ο πρόεδρος του ΅Conservation FundΆ, κ. Larry Selzer πρόσθεσε: «Επικροτούμε την πρωτοβουλία της Delta για τη δέσμευσή της να συμβάλλει στην αντιστάθμιση του αποτυπώματος άνθρακα των ταξιδιωτών της στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης. Οι κλιματικές αλλαγές αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντολογικά θέματα της εποχής μας και οι πρωτοποριακές προσπάθειες της Delta να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση και η πρόσκλησή της προς τους πελάτες της να συνενωθούν σε αυτή την πρωτοβουλία, λειτουργούν ως μοντέλο για συντονισμένες προσπάθειες διαχείρισης των περιβαλλοντικών προκλήσεων τον 21ο αιώνα».

Τα φρεσκοφυτεμένα δάση θα βοηθήσουν στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα, στο φιλτράρισμα του νερού, την ανάκαμψη του περιβάλλοντος άγριας πανίδας και την προαγωγή των δημόσιων χώρων αναψυχής. Καθώς το πρόγραμμα προχωρά, η Delta θα καλέσει τους υπαλλήλους και πελάτες της να συμμετέχουν σε τελετή φυτέματος δέντρων σε επιλεγμένες πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Η συνεργασία της Delta με το Conservation Fund είναι μια πρόσφατη πρωτοβουλία που προστέθηκε στο πρόγραμμα «Force for Global Good» της Delta, ένα πρόγραμμα που συνενώνει τους υπαλλήλους και πελάτες της στην υποστήριξη φιλανθρωπικών έργων και έργων κοινωνικής ευθύνης σε όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα ενισχύει το παγκόσμιο δίκτυο υπαλλήλων της εταιρίας, που εργάζονται εθελοντικά, και χρηματοδοτεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Delta, για την υποστήριξη κοινοτήτων όπου εργάζονται και διαβιούν πελάτες και υπάλληλοι της εταιρίας σε όλο τον κόσμο. Το Conservation Fund είναι ο πιο πρόσφατος συνέταιρος της Delta. Η Delta εγκαινίασε την καμπάνια αυτή πέρσι τον Δεκέμβριο, σε συνεργασία με τον οργανισμό Habitat for Humanity International (HFHI), με την πρώτη διεθνή κατασκευαστική προσπάθεια της αεροπορικής εταιρίας στην περιφέρεια Katlehong στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής. Αυτό το μήνα οι υπάλληλοι της Delta συμμετείχαν σε διήμερη οικοδόμηση κτιρίων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Ο οργανισμός ΅Force for Global goodΆ της Delta σχεδιάζει και άλλες κατασκευές σπιτιών στη Γκάνα και την Ινδία αργότερα τη χρονιά που διανύουμε.

Το νέο πρόγραμμα της Delta είναι απλά μια από τις προσπάθειες της αεροπορικής εταιρίας να επηρεάσει θετικά τις αλλαγές του κλίματος. Μερικά από τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας περιλαμβάνουν:


  • Συντήρηση καυσίμων / πρωτοβουλίες ανακύκλωσης, όπως προσπάθειες μείωσης βάρους, καθαρισμό μηχανών, ανακαίνιση μηχανών, την θέσπιση της διαρκώς επιθετικής προσέγγισης και πρωτοβουλίας σε μονοκινητήρια ταξί, εξοικονομώντας περισσότερα από 94 εκατομμύρια λίτρα καυσίμων το 2006.
  • Ένα σύστημα μείωσης κατανάλωσης νερού, σχεδιασμένο να μειώνει κατά 50% την κατανάλωση νερού στο Κέντρο Τεχνικών Επιχειρήσεων. Για τις μέχρι σήμερα προσπάθειές της, η Delta τιμήθηκε με το βραβείο ΅The Fox McCarthy Water Wise AwardΆ και με αναγνώριση από τον Σύνδεσμο Επαγγελματιών Ύδατος της Τζόρτζια (Georgia Association of Water Professionals).
  • Ενσωμάτωση περισσότερων από 600 ηλεκτρικών οχημάτων και άλλων μορφών ηλεκτρικών μέσων υποστήριξης εδάφους στο στόλο της εταιρίας, όλα με μηδενικές εκπομπές. Επιτεύχθηκαν σημαντικές μειώσεις στα επίπεδα εκπομπών μετατρέποντας τις μηχανές εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικές μονάδες μηδενικών εκπομπών.
  • Προώθηση ενός νέας γενιάς συστήματος Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας, τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, που επιτρέπει πιο άμεση δρομολόγηση αεροσκαφών και συνεπώς έχει ως αποτέλεσμα την μείωση εκπομπών άνθρακα που προκαλούνται από το αεροπορικό ταξίδι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024