Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑρναουτάκης: Κίνδυνος για τον τουρισμό των ελληνικών νησιών λόγω λειψυδρίας
Ευρωβουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αρναουτάκης: Κίνδυνος για τον τουρισμό των ελληνικών νησιών λόγω λειψυδρίας

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που πλήτει τα νησιά της Ελλάδας έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ερώτηση του την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007, ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Όπως […]

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που πλήτει τα νησιά της Ελλάδας έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ερώτηση του την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007, ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Όπως μάλιστα τόνισε, “το πρόβλημα ενόψει του καλοκαιριού<...>θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και θα “χτυπήσει” έναν σημαντικό οικονομικό κλάδο, όπως ο τουρισμός, αφού η αύξηση της ζήτησης νερού πρόκειται κατά μέσο όρο να εικοσαπλασιαστεί λόγω της τουριστικής κίνησης”.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι βιοκλιματικές αλλαγές και η έντονη έλλειψη νερού θα επιβαρύνουν το “εύθραυστο” μικροκλίμα των νησιών, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον τους. Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε να ενημερωθεί αν η Επιτροπή σκοπεύει να αντιμετωπίσει άμεσα ένα τόσο ζωτικής σημασίας πρόβλημα για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών αλλά και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αφού η έλλειψη ακόμη και του πόσιμου νερού αποτελεί καθημερινότητα για τους κατοίκους πολλών μικρών νησιών.

Στην ερώτηση του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο των νησιών της Μεσογείου, αφού αυτά αποτελούν πηγή πολιτιστικού, οικονομικού αλλά και περιβαλλοντικού πλούτου για ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζοντας συγχρόνως την άμεση ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ενίσχυση του υδρολογικού ισοζυγίου των νησιών με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων σε όλα τα επίπεδα (ευρωπαϊκό-εθνικό-περιφερειακό-τοπικό). Δεν παρέλειψε, δε, να αναφέρει ότι η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης οδηγεί σε πρόχειρες και αποσπασματικές κινήσεις για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε τη σπουδαιότητα της προβολής και της ανταλλαγής καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, όπως η αφαλάτωση με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και την αναγκαιότητα για άμεση και σωστή ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024