Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Ευρωβουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Αρναουτάκης: Κίνδυνος για τον τουρισμό των ελληνικών νησιών λόγω λειψυδρίας

Δώρα Σγάρτσου - 30 April 2007, 00:00

Το πρόβλημα της λειψυδρίας που πλήτει τα νησιά της Ελλάδας έθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ερώτηση του την Παρασκευή, 27 Απριλίου 2007, ο ευρωβουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Σταύρος Αρναουτάκης. Όπως μάλιστα τόνισε, ”το πρόβλημα ενόψει του καλοκαιριού<...>

θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο και θα “χτυπήσει” έναν σημαντικό οικονομικό κλάδο, όπως ο τουρισμός, αφού η αύξηση της ζήτησης νερού πρόκειται κατά μέσο όρο να εικοσαπλασιαστεί λόγω της τουριστικής κίνησης”.

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι βιοκλιματικές αλλαγές και η έντονη έλλειψη νερού θα επιβαρύνουν το “εύθραυστο” μικροκλίμα των νησιών, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον τους. Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε να ενημερωθεί αν η Επιτροπή σκοπεύει να αντιμετωπίσει άμεσα ένα τόσο ζωτικής σημασίας πρόβλημα για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών αλλά και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, αφού η έλλειψη ακόμη και του πόσιμου νερού αποτελεί καθημερινότητα για τους κατοίκους πολλών μικρών νησιών.

Στην ερώτηση του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σημαντικό ρόλο των νησιών της Μεσογείου, αφού αυτά αποτελούν πηγή πολιτιστικού, οικονομικού αλλά και περιβαλλοντικού πλούτου για ολόκληρη την Ευρώπη, τονίζοντας συγχρόνως την άμεση ανάγκη χάραξης μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ενίσχυση του υδρολογικού ισοζυγίου των νησιών με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων φορέων σε όλα τα επίπεδα (ευρωπαϊκό-εθνικό-περιφερειακό-τοπικό). Δεν παρέλειψε, δε, να αναφέρει ότι η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης οδηγεί σε πρόχειρες και αποσπασματικές κινήσεις για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα νησιά.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε τη σπουδαιότητα της προβολής και της ανταλλαγής καλών πρακτικών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, όπως η αφαλάτωση με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και την αναγκαιότητα για άμεση και σωστή ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top