Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Σπύρος Διβάνης: Δεν υπάρχει ελληνική παρουσία και στρατηγική

Βίκυ Καραντζαβέλου - 20 Νοέμβριος 2000, 00:00

WTM<.>-Λονδίνο: Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, ΕΞΑ, κ. Σπύρος Διβάνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην έκθεση World Travel Market του Λονδίνου σχολιάζοντας<...>

την ελληνική παρουσία στην έκθεση ήταν αρκετά καυστικός.
"Δεν υπάρχει παρουσία της Ελλάδας", δήλωσε χαρακτηριστικά, "δεν υπάρχει ούτε στρατηγική". "Το περίπτερο δεν θα το κρίνω. Τι θέλουμε όμως να πετύχουμε;" αναρωτήθηκε ο κ. Διβάνης. "Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα έχει μείωση των κρατήσεων κατά 7%. Πρέπει να εξετάσουμε τον τουρισμό μας ποιοτικά και όχι αριθμητικά. Αυτό το 7% τι τύπο τουρίστα αντιπροσωπεύει;".

Ο κ. Διβάνης, επίσης, επισήμανε ότι το νέο αεροδρόμιο Αθηνών έλειπε ως παρουσία στην έκθεση, αλλά και η Αθήνα 2004. Όπως ανέφερε στο TDN ο κ. Διβάνης, "αρκετές φορές παρατηρήθηκε στο περίπτερο της ΕΞΑ το εξής τραγελαφικό: ερχόντουσαν άνθρωποι στο ελληνικό περίπτερο και μη βλέποντας την Αθήνα 2004 αναρωτιόντουσαν αν όντως τελικά θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα ή όχι".

"Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 είναι εργαλείο marketing που πρέπει να πουλήσουμε. Είναι καλύτερο να μην έχουμε καθόλου παρουσία στην έκθεση, αφού δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Που είναι οι εκδηλώσεις του ΕΟΤ; που είναι η ποιότητα των τουριστών μας; τώρα που ο ΕΟΤ έχει εστιάσει το έργο τους στην εκπροσώπηση της χώρας μας στο εξωτερικό γιατί δεν το κάνει σωστά; ότι γίνεται για την ελληνικό τουρισμό το κάνουν οι επιχειρηματίες με δική τους πρωτοβουλία", ανέφερε ο κ. Διβάνης.

"Δεν βλέπω ότι η Αθήνα θα παρουσιάσει αύξηση της τουριστικής της κίνησης", συνέχισε ο κ. Διβάνης, "γιατί δεν έχει γίνει τίποτα από πλευράς υποδομής. Δεν υπάρχει ούτε συνεδριακό ούτε εκθεσιακό κέντρο".

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top