Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΣε καλή πορεία τα έργα στο νέο Αεροδρόμιο της Λάρνακας

Σε καλή πορεία τα έργα στο νέο Αεροδρόμιο της Λάρνακας

Ικανοποιημένοι δήλωσαν προχθές τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου κ. Δημήτρης Χριστόφιας όσο και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου κ. Χάρης Θράσου από την πορεία εκτέλεσης των […]

Ικανοποιημένοι δήλωσαν προχθές τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου κ. Δημήτρης Χριστόφιας όσο και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων<...> της Κύπρου κ. Χάρης Θράσου από την πορεία εκτέλεσης των έργων στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο Πρόεδρος Βουλής, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και ο Υπουργός Συγκοινωνιών επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του υφιστάμενου αεροδρομίου Λάρνακας, τον Πύργο Ελέγχου καθώς και το εργοτάξιο στο νέο αεροδρόμιο της πόλης και ενημερώθηκαν από τους αρμοδίους, στην παρουσία και του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Κοινοπραξίας Hermes Airports Νίκου Σιακόλα, για την πορεία των κατασκευαστικών έργων στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε πως η επίσκεψη του ιδίου και των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών στο νέο αεροδρόμιο Λάρνακας αλλά και στο υφιστάμενο αποτελεί «έκφραση του ενδιαφέροντος της Βουλής των Αντιπροσώπων και του ελέγχου που πρέπει να ασκεί η Βουλή».

Ο κ. Χριστόφιας χαιρέτισε το γεγονός ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου του παρουσίασαν στον ίδιο και τα μέλη της Επιτροπής μια ενδελεχή περιγραφή του έργου που γίνεται. «Φαίνεται ότι θα είναι ένα πολύ σύγχρονο αεροδρόμιο, το οποίο θα εξυπηρετήσει την Κύπρο και την οικονομία της τα επόμενα αρκετά χρόνια» είπε.

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τα όσα ακούσαμε και για τα όσα είδαμε» είπε και εξέφρασε την ευχή το νέο αεροδρόμιο Λάρνακας να είναι έτοιμο το 2009 «όπως προβλέπεται από τη σύμβαση για την οικοδόμησή του».

Ταυτόχρονα συνεχάρη τον Υπουργό Συγκοινωνιών γιατί και ο ίδιος και το Υπουργείο του και η κυβέρνηση μεριμνά ώστε «να επιλύονται δημιουργικά τα αναφυόμενα προβλήματα που έχουν σχέση με την υλοποίηση της συμφωνίας, είτε αφορούν τους συμβαλλόμενους είτε αφορούν τους εργαζόμενους».

Ο κ. Χριστόφιας ευχήθηκε επίσης εκ μέρους όλων των μελών της Επιτροπής Συγκοινωνιών επιτυχία στην οικοδόμηση του έργου για το καλό της οικονομίας και για το καλό της Κύπρου.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Συγκοινωνιών κ. Θράσου ανέφερε ότι το Υπουργείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες του «θα εξακολουθούν να παρακολουθούν και να εποπτεύουν την υλοποίηση της συμφωνίας και όσον αφορά την αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου των αεροδρομίων αλλά και όσον αφορά την ανέγερση του νέου τερματικού κτιρίου των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου».

Πρόσθεσε ότι από την επίσκεψη «είμαστε ικανοποιημένοι τόσο από την ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται όσο και από το πρόγραμμα που φαίνεται να υλοποιείται και τα αεροδρόμια θα παραδοθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα που προνοείται στο συμβόλαιο εργολαβίας».

Ανέφερε επίσης ότι το 2008 θα είναι έτοιμο το αεροδρόμιο της Πάφου και το 2009 το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Το νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας θα αρχίσει να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2009 και με την ολοκλήρωσή του θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί γύρω στα 7,5 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, ενώ στο αποκορύφωμα της επιβατικής κίνησης, το αεροδρόμιο θα μπορεί να εξυπηρετεί γύρω στους 3.200 επιβάτες την ώρα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024