Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΊδρυση ελληνικού γραφείου τουρισμού στο Ντουμπάι
Arabian Travel Market

Ίδρυση ελληνικού γραφείου τουρισμού στο Ντουμπάι

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Ντουμπάι όπου πραγματοποιείται η τουριστική έκθεση Arabian Travel Market συναντήθηκε χθες με τον Αντιπρόεδρο και υπουργό Βιομηχανίας και Οικονομίας της κυβέρνησης του Ντουμπάι Σεΐχη Χαμντάν Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στο Ντουμπάι όπου πραγματοποιείται<...> η τουριστική έκθεση Arabian Travel Market συναντήθηκε χθες με τον Αντιπρόεδρο και υπουργό Βιομηχανίας και Οικονομίας της κυβέρνησης του Ντουμπάι Σεΐχη Χαμντάν Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ. Κατά τη συνάντηση που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα συζητήθηκε η ενίσχυση του τομέα του τουρισμού σε επίπεδο επιχειρηματικότητος καθώς και η αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

Η κ. Πετραλιά κατά την συνάντηση στην οποία μετείχαν ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ντουμπάι κ. Γ. Κωστούλας, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Αθ. Οικονόμου, αξιωματούχοι του Ντουμπάι και ο υπεύθυνος για τον τομέα του τουρισμού κ. Καλ Αχμέτ Μπιν Σλιμ, ανακοίνωσε την ίδρυση ελληνικού γραφείου τουρισμού στο Ντουμπάι.

Μετά την συνάντηση η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά δήλωσε τα εξής: «Έχουμε πολύ στενές σχέσεις με τον Αραβικό Κόσμο που ξεκινούν από παλιά και έχουν αναπτυχθεί και στην σημερινή εποχή. Ιδιαίτερα μάλιστα με το Ντουμπάι που αποτελεί ένα πρότυπο ανάπτυξης των τελευταίων ετών. Στον τομέα του τουρισμού δημιουργούμε γερά θεμέλια καθώς η Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους των Αραβικών Εμιράτων. Αλλά και για τους Έλληνες το Ντουμπάι έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ξεκινούμε μια πολύ στενή συνεργασία και οι σχέσεις μας θα αναπτυχθούν πολύ περισσότερο το επόμενο διάστημα καθώς βρισκόμαστε εδώ γιατί ανοίγουμε γραφείο τουρισμού στο Ντουμπάι. Η σημερινή συνάντηση βάζει τα θεμέλια για το μέλλον».

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Αντιπρόεδρος του Ντουμπάι ανέφερε ότι η Ελλάδα αποτελεί για τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα «πόρτα» στην Ευρώπη και πως οι επενδυτικές σχέσεις των δύο χωρών είναι ήδη καλές με έμφαση στον τομέα της ναυτιλίας ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι πλέον με τον τουρισμό και το εμπόριο οι σχέσεις αυτές μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερες.

Το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας του Ντουμπάι για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνης Πάλλη-Πετραλιά με τον πρόεδρο της πολυεθνικής εταιρείας Dubai World κ. Σουλτάνι Αχμέτ Μπιν Σουλαϊμάν. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε η υπουργός με τον πρόεδρο της εταιρείας, ο οποίος συντόμως πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα, εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε Real Estate (Hotels), μαρίνες, γκόλφ καθώς και άλλες τουριστικές επενδυτικές ευκαιρίες που οι επιχειρηματίες του Ντουμπάι διαβλέπουν στη χώρα μας.

Μετά από τη συνάντησή της με τον Αντιπρόεδρο του Ντουμπάι η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά παραβρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης Arabian Travel Market, ξεναγήθηκε στην έκθεση και κατά την παραμονή της στο ελληνικό περίπτερο συναντήθηκε και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Πρόεδρο της κυβέρνησης του Ντουμπάι Εμίρη Μωχάμετ Ρασίντ Μπελ Χαμντάμ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024