Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΣΕΤΕ: Θετικό και ελπιδοφόρο βήμα για τον ελληνικό τουρισμό το Χωροταξικό Πλαίσιο

Θοδωρής Κουμέλης - 04 Μάιος 2007, 00:00

Ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο βήμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό, με το οποίο διευρύνονται θεαματικά οι αναπτυξιακές δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού...

Ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο βήμα για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον τουρισμό, με το οποίο διευρύνονται θεαματικά<...>

οι αναπτυξιακές δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού. Παράλληλα με την προσέγγιση χωροθέτησης, η Ελληνική Πολιτεία φαίνεται για πρώτη φορά να αναγνωρίζει ξεκάθαρα, να επισημαίνει και να κατηγοριοποιεί τις δικές της υποχρεώσεις, σε ότι αφορά την παράλληλη με τις ιδιωτικές επενδύσεις ανάπτυξη και βελτίωση των γενικών και ειδικών υποδομών που απαιτούνται στις επί μέρους κατηγορίες των τουριστικών περιοχών.

Σημαντικό στοιχείο είναι επίσης, κατά τον ΣΕΤΕ, η αναφορά σε ένα ευρύτατο φάσμα μορφών τουρισμού, τόσο παραθεριστικών, όσο και αστικών περιοχών, καθώς επίσης και στο θέμα κατεδάφισης / απόσυρσης γηρασμένων τουριστικών εγκαταστάσεων, παράλληλα με τις προτάσεις ελεγχόμενης ανάπτυξης σε ευαίσθητες περιοχές. Ακόμα, η επίλυση συγκρούσεων των τουριστικών με άλλου είδους χρήσεις αναμένεται να διευκολύνει τις τουριστικές επενδύσεις και να βελτιώσει τις αποδόσεις τους. Βέβαια, όλες οι παραπάνω αναφορές και κατευθύνσεις, που από τη φύση τους είναι ιδιαίτερα σύνθετες και περίπλοκες, χρειάζονται λεπτομερή ανάλυση και εξειδίκευση των δράσεων σε συνεργασία με τους φορείς, οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν είχαν καμία ανάμειξη στη διαμόρφωση της πρότασης.

Σε κάθε περίπτωση η κατάρτιση του οριστικού χωροταξικού σχεδίου για τον τουρισμό, καταλήγει η ανακοίνωση, θα ανοίξει μια νέα σελίδα και προσδοκούμε ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση, επενδυτική και αναπτυξιακή στον χώρο, διευκολύνοντας τις επί μέρους πολιτικές για την ανάπτυξη του τουρισμού”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top