Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Έκθεση Ταξίδι 2007

Δημοφιλέστερος προορισμός για τους Κύπριους και πάλι η Ελλάδα

Θοδωρής Κουμέλης - 08 Μάιος 2007, 00:00

Πρωτοφανής προσέλκυση Κυπρίων σημειώθηκε φέτος στην έκθεση “Ταξίδι 2007”, που πραγματοποιήθηκε από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου στον εκθεσιακό χώρο της αρχής Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου. Γύρω στις 14.000 Κύπριοι και ξένοι επισκέφθηκαν<...>

την έκθεση και ενημερώθηκαν από τους διάφορους εκθέτες, για τις ευκαιρίες και τα πακέτα, που τους προσφέρονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Χάρης Θράσου. Μιλώντας στην τελετή έναρξης της έκθεσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) κ. `Ακης Κελεπέσιης ανέφερε ότι η έκθεση προσφέρει στο ταξιδιωτικό κοινό αξιόπιστη, σφαιρική και λεπτομερή πληροφόρηση για τις διαθέσιμες επιλογές στον τομέα των διακοπών, αλλά και των ταξιδίων γενικότερα. Με τη διοργάνωση αυτή ο Σύνδεσμος ικανοποιεί την έντονη ανάγκη του κυπριακού κοινού, το οποίο παραμένει σταθερά προσηλωμένο στις επιλογές διακοπών στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα, πρόσθεσε ο κ. Κελεπέσιης, αποτελεί για τους Κυπρίους το δημοφιλέστερο τουριστικό προορισμό.  Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία τα οποία αναφέρουν ότι από τα 932.000 ταξίδια που πραγματοποίησαν οι Κύπριοι στο εξωτερικό το 2006, σχεδόν 400.000 ταξίδεψαν στην Ελλάδα. Από τις 400.000 οι 260.000 σχεδόν ταξίδια ήταν για διακοπές. Αυτό αποδεικνύεται εξάλλου και από τη συμμετοχή του ΕΟΤ, αλλά και ενός μεγάλου αριθμού Νομαρχιών της Ελλάδας”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top