Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣΕΤΕ: Η εργασιακή ευελιξία θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα των Τουριστικών Επιχειρήσεων

ΣΕΤΕ: Η εργασιακή ευελιξία θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα των Τουριστικών Επιχειρήσεων

Η εργασιακή ευελιξία που προωθεί η Κυβέρνηση με το νέο ν/σ Γιαννίτση, αναμένεται να πλήξει την ανταγωνιστικότητα, αλλά και να αυξήσει το εργατικό κόστος. Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών […]

Η εργασιακή ευελιξία που προωθεί η Κυβέρνηση με το νέο ν/σ Γιαννίτση, αναμένεται να πλήξει την ανταγωνιστικότητα, αλλά και να αυξήσει<...> το εργατικό κόστος. Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ<.>) σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, τονίζει ότι στον τουριστικό τομέα ο οποίος απασχολεί άμεσα και έμμεσα περί το 14% του εργατικού δυναμικού, τα εξαγγελθέντα μέτρα δεν πρόκειται να έχουν κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά το ελαστικό 38ωρο και την αύξηση της μερικής απασχόλησης, ο ΣΕΤΕ επισημαίνει ότι "θα πρέπει να εφαρμοσθούν μόνο μετά από συνεννόηση και συμφωνία εργαζομένων και κάθε επιχείρησης χωριστά, χωρίς να εμπλέκονται σωματεία, ενώσεις κ.λπ. Έτσι, θα μπορούσε να επιτευχθεί ουσιαστική μείωση του κόστους, διότι θα υπήρχε η δυνατότητα μετατόπισης περισσοτέρων ωρών εργασίας στην περίοδο της αιχμής, με αντίστοιχη μείωση για την εκτός αιχμής περίοδο. Αυτό είναι κάτι το οποίο οι εργαζόμενοι στον τουρισμό το κατανοούν και θα το εδέχοντο, διότι ζουν και γνωρίζουν την ιδιαιτερότητα και την εποχικότητα της τουριστικής ζήτησης".

Για το μέτρο των μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών, ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι "δεν θα αποδώσει τους πολυπόθητους καρπούς, διότι κανείς εργαζόμενος δεν έχει μικτές μηνιαίες αποδοχές λιγότερες από 200 χιλ. δρχ. Αντίθετα, θα υπήρχε κάποιο όφελος αν το μέτρο αφορούσε όλους τους εργαζομένους για ποσό μέχρι 250.000 δρχ. τον μήνα".

Καταλήγοντας στην επιστολή του ο ΣΕΤΕ επισημαίνει προς την κυβέρνηση ότι "από τη στιγμή που Κυβέρνηση προσδοκά μεσομακροπρόθεσμα οφέλη, θα πρέπει να αναθεωρήσει τις σημερινές απόψεις της και να λάβει υπόψη της ότι οι χώρες με τη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, έχουν και τη μικρότερη ανεργία".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024