Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠροώθηση του Αργοσαρωνικού στο Ντουμπάι
Νομαρχία Πειραιά

Προώθηση του Αργοσαρωνικού στο Ντουμπάι

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη παρουσία της Νομαρχίας Πειραιά στη διεθνή τουριστική έκθεση «Arabian Travel Market 2007» που διεξήχθη στο Ντουμπάι, από 1 έως 4 Μαΐου, για την προβολή […]

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη παρουσία της Νομαρχίας Πειραιά στη διεθνή τουριστική έκθεση «Arabian Travel Market 2007» που διεξήχθη στο Ντουμπάι, από 1 έως 4 Μαΐου, για την προβολή του ευρύτερου Πειραιά, των νησιών του Αργοσαρωνικού, των<...>Κυθήρων και των Αντικυθήρων στις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Η δυναμική παρουσία της Νομαρχίας απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια από τους παράγοντες του τουρισμού και όχι μόνον, ενώ το περίπτερό της αποτέλεσε πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και να πάρουν μια γεύση από την ζεστή ελληνική φιλοξενία.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Νομαρχίας Πειραιά ήταν η Υπερνομάρχης Αθήνας – Πειραιά, κυρία Φώφη Γεννηματά και ο Νομάρχης Πειραιά, κ. Γιάννης Μίχας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στην μητρόπολη των επιχειρήσεων και του τουρισμού της Μέσης Ανατολής, πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με διοικητικά στελέχη και tour operators, με στόχο την τουριστική προώθηση της Νομαρχίας Πειραιά.

Την πρώτη ημέρα είχαν μία ιδιαίτερα εποικοδομητική προσέγγιση με tour operators των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία έδωσε την ευκαιρία μέσω ενός γνήσιου διαλόγου της ανάπτυξης σχέσεων με τους παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Μέσης Ανατολής. Ο Νομάρχης Πειραιά θέλοντας η ανάπτυξη αυτής της σχέσης να ενσαρκωθεί άμεσα στην πράξη απηύθυνε στους επαγγελματίες που απασχολούνται στον χώρο του τουρισμού, πρόσκληση επίσκεψης μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα και να έρθουν σε επαφή με τους τοπικούς φορείς της τουριστικής αγοράς για την ανταλλαγή εμπειριών και την οικοδόμηση γέφυρας συνεννόησης και συνεργασίας.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι οι προορισμοί των Εμιρατινών συνδέονται με την ύπαρξη υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, δυνατότητας παροχής χώρου προσευχής καθώς και δυνατότητα εύκολων και γρήγορων μετακινήσεων, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία τους να γνωρίσουν το τουριστικό προϊόν της Νομαρχίας Πειραιά. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενεργό ενδιαφέρον από τους τουριστικούς πράκτορες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για επίσκεψή τους στους τουριστικούς προορισμούς της Νομαρχίας Πειραιά.

Την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης συναντήθηκαν και συνομίλησαν για αρκετή ώρα με τον Σεΐχη Ahmed Bin Saeed Al Maktoum, πρόεδρο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Ντουμπάϊ και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Emirates Group. Η κα Γεννηματά και ο κ. Μίχας συναντήθηκαν επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Δήμων / Νομαρχιών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ομπαίντ Εσα Αχμέντ. Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και παρουσία του Έλληνα πρέσβη κ. Γεωργίου Κωστούλα, αντηλλάγησαν απόψεις σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, το εμπόριο, η κοινωνική αλληλεγγύη, ενώ και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πολιτική βούληση για την ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας προς το αμοιβαίο συμφέρον.

Η αντιπροσωπεία της Νομαρχίας Πειραιά στο Ντουμπάϊ αποτελούνταν ακόμη από τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Συμβουλίου Πειραιά κ. Χρήστο Αγγέλη, τον επικεφαλής της μείζονος νομαρχιακής αντιπολίτευσης κ. Σπυρίδωνα Σπυρίδων, τον αντινομάρχη Πειραιά κ. Παύλο Τριανταφύλλου και τον νομαρχιακό σύμβουλο κ. Δρακούλη Βρεττάκο.

«Η παρουσία μας στο Ντουμπάϊ και οι επαφές μας με σημαντικούς παράγοντες της αυτοδιοίκησης και του τουρισμού, υποδηλώνει την σημασία που δίνουμε στην Νομαρχία Πειραιά για μεγαλύτερα ανοίγματα στον κόσμο. Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον, που ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο σκληρός και οι απαιτήσεις μεγαλώνουν, είναι επιτακτική ανάγκη να αναβαθμίζουμε και να εμπλουτίζουμε συνεχώς το τουριστικό μας προϊόν. Με βελτίωση των υποδομών, αλλά κυρίως με νέους στόχους ποιότητας και ανταγωνιστικότητας», δήλωσε ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024