Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΔημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού ιδρύεται στη Λέρο
Ημερίδα Τουρισμού στη Λέρο

Δημόσιο ΙΕΚ Τουρισμού ιδρύεται στη Λέρο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΕΡΟΣ: Στο νησί της Λέρου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου Ημερίδα με θέμα: “Τουριστική Εκπαίδευση και Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών”, την οποία διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Λέρου και η […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΛΕΡΟΣ: Στο νησί της Λέρου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου Ημερίδα με θέμα: “Τουριστική Εκπαίδευση και Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών”, την οποία διοργάνωσε η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Λέρου και η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού<...>.

Η ημερίδα τράβηξε το ενδιαφέρον νέων κυρίως κατοίκων του νησιού, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του. Το παρόν έδωσαν τοπικοί άρχοντες και επιχειρηματίες, με σκοπό να κατανοήσουν τη σημασία της τουριστικής εκπαίδευσης για την αναβάθμιση της τουριστικής οικονομίας του νησιού.

Σημαντικοί ομιλητές ανέλυσαν τις ανάγκες για την εκπαίδευση του προσωπικού στις τοπικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε να προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες στους τουρίστες. Όπως όμως σημείωσε και ο κ. Χριστόδουλος Κοκκώνης (Επ. Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού), οι εμπειρικοί υπάλληλοι δεν πρέπει να παραγκωνίζονται, αλλά να εκπαιδεύονται και αυτοί κατάλληλα, ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες. Επίσης ο κ. Χρήστος Πετρέας (Οικονομολόγος, Σύμβουλος Τουριστικών Επιχειρήσεων και εκπαίδευσης), σημείωσε την ανάγκη σύνδεσης της εκπαίδευσης των υπαλλήλων της τουριστικής βιομηχανίας, με τη σωστή εξυπηρέτηση του επισκέπτη – τουρίστα. Επίσης ανέφερε τις αλλαγές των απαιτήσεων των τουριστών, οι οποίες μεταβάλλονται ριζικά στην πάροδο των ετών. Πάνω σε αυτές τις αλλαγές τόνισε, πρέπει να εκπαιδευτεί ο κάθε ενδιαφερόμενος. Τέλος οι κ. Μιχαήλ Ματαράγκας και Γεώργιος Παπαδογούλας (Σύμβουλοι Τουριστικών Επιχειρήσεων), ο καθένας από την σκοπιά του ανέφεραν πως η ποιότητα στην τουριστική επιχείρηση ισοδυναμεί με εκπαιδευμένο προσωπικό. Στο τέλος της ημερίδας ο κος Κοκκώνης ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου δημόσιου ΙΕΚ για τον τουρισμό στη Λέρο, το οποίο θα καλύπτει και τις ανάγκες της Πάτμου. Συμπερασματικά σημαντικοί ήταν οι προβληματισμοί των κατοίκων και τα ερωτήματα που έθεσαν για την ανάπτυξη του νησιού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024