Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Υπάρχει ελπίδα για το Dome

Θοδωρής Κουμέλης - 23 Νοέμβριος 2000, 00:00

Υπάρχει ελπίδα σωτηρίας από την χρεοκοπία για το πολυέξοδο πάρκο αναψυχής που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της Βρετανικής κυβέρνησης<...>

.

Το

Dome<.>

που κατασκευάστηκε με αφορμή τον εορτασμό για το πέρασμα στη νέα χιλιετία και συνάντησε πολλές επικρίσεις από την αντιπολίτευση και τον βρετανικό λαό, φαίνεται να γλιτώνει το σφράγισμα αφού πρόκειται να πωληθεί σε μία εταιρία η οποία σκοπεύει να το μετατρέψει σε τεχνολογικό επιχειρηματικό πάρκο.

Ο τελευταίος διεκδικητής που απέμεινε για το Dome, η εταιρία Legacy, εγκρίθηκε από την βρετανική κυβέρνηση και φαίνεται πως τελικά θα αναλάβει την αξιοποίησή του για να δημιουργήσει το 'Silicon Valley' της Ευρώπης που θα το ονομάσει 'Knowledge City in London', δημιουργώντας έτσι -όπως υπολογίζει- 14.000 νέες θέσεις εργασίας. Αν οι διαπραγματεύσεις προχωρήσουν κανονικά, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια.
Εν τω μεταξύ οι οικονομική σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης θεωρούν ότι το οικονομικό κέρδος θα είναι μεγαλύτερο αν καταστραφεί το Dome και πουληθεί η έκταση.

Η κατασκευή του Dome χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 600 εκατ. λίρες από το National Lottery Fund και ο επενδυτής αναμένεται να πληρώσει περί τα 125 εκατ. λίρες. Στους 11 μήνες λειτουργίας του έχει φανεί ότι είναι αδύνατο να φτάσει τους 12 εκατ. επισκέπτες που ήταν το προβλεπόμενο όριο για τον πρώτο χρόνο για να επιτευχθεί απόσβεση της επένδυσης.

|
Share |
Σχετικά θέματα:
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top