Τελευταία νέα

Υπάρχει ελπίδα για το Dome

Υπάρχει ελπίδα σωτηρίας από την χρεοκοπία για το πολυέξοδο πάρκο αναψυχής που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της Βρετανικής κυβέρνησης. Το Dome που κατασκευάστηκε με αφορμή τον εορτασμό για το πέρασμα στη […]

Υπάρχει ελπίδα σωτηρίας από την χρεοκοπία για το πολυέξοδο πάρκο αναψυχής που κατασκευάστηκε με πρωτοβουλία της Βρετανικής κυβέρνησης<...>.

Το Dome<.> που κατασκευάστηκε με αφορμή τον εορτασμό για το πέρασμα στη νέα χιλιετία και συνάντησε πολλές επικρίσεις από την αντιπολίτευση και τον βρετανικό λαό, φαίνεται να γλιτώνει το σφράγισμα αφού πρόκειται να πωληθεί σε μία εταιρία η οποία σκοπεύει να το μετατρέψει σε τεχνολογικό επιχειρηματικό πάρκο.

Ο τελευταίος διεκδικητής που απέμεινε για το Dome, η εταιρία Legacy, εγκρίθηκε από την βρετανική κυβέρνηση και φαίνεται πως τελικά θα αναλάβει την αξιοποίησή του για να δημιουργήσει το 'Silicon Valley' της Ευρώπης που θα το ονομάσει 'Knowledge City in London', δημιουργώντας έτσι -όπως υπολογίζει- 14.000 νέες θέσεις εργασίας. Αν οι διαπραγματεύσεις προχωρήσουν κανονικά, υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια.
Εν τω μεταξύ οι οικονομική σύμβουλοι της βρετανικής κυβέρνησης θεωρούν ότι το οικονομικό κέρδος θα είναι μεγαλύτερο αν καταστραφεί το Dome και πουληθεί η έκταση.

Η κατασκευή του Dome χρηματοδοτήθηκε με πάνω από 600 εκατ. λίρες από το National Lottery Fund και ο επενδυτής αναμένεται να πληρώσει περί τα 125 εκατ. λίρες. Στους 11 μήνες λειτουργίας του έχει φανεί ότι είναι αδύνατο να φτάσει τους 12 εκατ. επισκέπτες που ήταν το προβλεπόμενο όριο για τον πρώτο χρόνο για να επιτευχθεί απόσβεση της επένδυσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024