Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚατάρ: Σε εφαρμογή το νέο σύστημα κατάταξης ξενοδοχείων

Κατάρ: Σε εφαρμογή το νέο σύστημα κατάταξης ξενοδοχείων

Ένα νέο καινοτόμο σύστημα κατάταξης ξενοδοχείων που θα προετοιμάσει την βιομηχανία φιλοξενίας του Κατάρ για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα ανέπτυξαν ο Οργανισμός Τουρισμού του Κατάρ και ο διεθνής οργανισμός […]

Ένα νέο καινοτόμο σύστημα κατάταξης ξενοδοχείων που θα προετοιμάσει την βιομηχανία φιλοξενίας του Κατάρ για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα ανέπτυξαν ο Οργανισμός Τουρισμού του Κατάρ και ο διεθνής οργανισμός GATO International Tourism<...>Organisation for Development & Investment.

Το Κατάρ βιώνει σήμερα εκρηκτική ανάπτυξη σε επίπεδο τουριστικών υποδομών και ειδικά στον τομέα των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων όπου βρίσκονται υπό κατασκευή μονάδες συνολικής δυναμικότητας 8.000 νέων δωματίων. Επιπλέον, εξελίξεις που αποτελούν ορόσημο όπως η κατασκευή του τεχνητού νησιού The Pearl–Qatar, η κατασκευή της νέας πόλης Lusail Development, το επιστημονικό και τεχνολογικό πάρκο του Κατάρ (Qatar Science & Technology Park), η κατασκευή της νέας πόλης Al Waab City, η ανάπτυξη της περιοχής Al Khor, η κατασκευή του ιατρικού συγκροτήματος Hamad Medical City, η κατασκευή του μουσείου των Ισλαμικών Τεχνών και η κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου της Ντόχα, ενισχύουν τις προσπάθειες του Κατάρ να μετατραπεί σε δημοφιλή ποιοτικό τουριστικό προορισμό.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού του Κατάρ, κ. Akbar Al Baker, δήλωσε: «Το Κατάρ δεν πρέπει να προσπαθήσει να μετατραπεί σε προορισμό για μαζικό τουρισμό. Η μεγαλύτερή του ευκαιρία είναι να κατακτήσει ένα σημαντικό τμήμα της αγοράς και να διακριθεί ως ένας από τους κορυφαίους ποιοτικούς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο για ψυχαγωγικούς, επαγγελματικούς, αθλητικούς, εκπαιδευτικούς και ιατρικούς σκοπούς».

Διεθνείς μελέτες και έρευνες ανάμεσα στους πελάτες έχουν αποκαλύψει ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της εξυπηρέτησης. Ως εκ τούτου επιλέχθηκε ένα σύστημα κατάταξης ξενοδοχείων δύο επιπέδων για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών και να επιτευχθεί αειφόρος ανάπτυξη. Ο κύριος στόχος του νέου συστήματος κατάταξης ξενοδοχείων είναι να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα της βιομηχανίας φιλοξενίας του Κατάρ. Ο συνδυασμός παραμέτρων διαφορετικών επιπέδου στοχεύει στην επίτευξη των υψηλότερων ποιοτικών κριτήριων για έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού του Κατάρ, κ. Jan Poul de Boer ανέφερε: «Το νέο σύστημα Κατάταξης Ξενοδοχείων θα καθιερώσει μεγαλύτερό βαθμό διαφάνειας για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς επισκέπτες του Κατάρ και θα εγγυηθεί τη διαρκή βελτίωση της ποιότητας των τουριστικών του εγκαταστάσεων».

Τέλος, ο Πρόεδρος του GATO, Dr. Erich Kaub, δήλωσε: «Αυτό το σημαντικό όραμα λειτουργεί ως κατευθυντήρια γραμμή για την ανάπτυξη του νέου συστήματος κατάταξης. Σχεδιάστηκε ειδικά για να ενσωματώσει τις παραδόσεις του Κατάρ, τα θρησκευτικά και πολιτιστικά έθιμα, ενώ την ίδια στιγμή πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα κατάταξης ξενοδοχείων».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024