Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνεδριακοί ΧώροιΠαρουσίαση Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού σε Έλληνες οργανωτές συνεδρίων και δημοσιογράφους

Παρουσίαση Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού σε Έλληνες οργανωτές συνεδρίων και δημοσιογράφους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΤΗΝΟΣ: “Στολίδι της Τήνου” χαρακτηρίζουν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) οι τοπικοί φορείς του νησιού και όχι αδικώς όπως διαπίστωσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων και επαγγελματίες […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΤΗΝΟΣ: “Στολίδι της Τήνου” χαρακτηρίζουν το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού (Ι.ΤΗ.Π.) οι τοπικοί φορείς του νησιού και όχι αδικώς όπως διαπίστωσαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, τουριστικών γραφείων, ξενοδοχείων και επαγγελματίες του συνεδριακού<...>τουρισμού από την Αθήνα, που επισκέφτηκαν το νησί από τις 11 έως και τις 13 Μαΐου, αποδεχόμενοι πρόσκληση του Ι.ΤΗ.Π. για παρουσίαση του Ιδρύματος και ξενάγηση στις ομορφιές του νησιού. Ωστόσο, η καθ` αυτή ύπαρξη ενός θαυμάσιου νεοκλασικού κτιρίου με πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο, που προβάλλει παράλληλα τον πολιτισμό του τόπου, δεν αποτελεί “πανάκεια” λύση για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί, αν δεν συνδυαστεί με ένα ευρύτερο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών και προιόντων, που απαιτεί σήμερα ο επισκέπτης ενός προορισμού.

Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού είναι πράγματι ένα ιδιαίτερο κτίριο στην ενδοχώρα της Τήνου, που μπορεί να ανταποκριθεί κάλλιστα σε συνέδρια μικρού ή και μεσαίου μεγέθους (συνολικής δυναμικότητας 350 ατόμων). Συγκεκριμένα, διαθέτει τρεις συνεδριακές αίθουσες (οι δύο με αμφίδρομη ενδοεπικοινωνία), σύγχρονο ασύρματο συνεδριακό εξοπλισμό, μικροφωνική εγκατάσταση, δυνατότητα μετάφρασης σε τρεις γλώσσες, ηλεκτροκίνητες οθόνες ψευδοροφής και ηλεκτροκίνητη βάση, ηλεκτροκίνητα σκίαστρα υαλοστασίων, ηχητική κάλυψη παρουσιάσεων / ομιλιών, δυνατότητα μαγνητοσκόπησης συνεδρίων / εκδηλώσεων, φορητό εξοπλισμό προβολών, γραφεία υποστήριξης συνεδρίου, δυνατότητα διεξαγωγής σεμιναρίων με δίκτυο H/Y, όπως επίσης και αίθουσα διαδικτύου (σύνδεση ADSL). Επιπλέον, διαθέτει και δύο εκθεσιακούς χώρους: μια αίθουσα εποχιακών εκθέσεων και μια αίθουσα μόνιμης έκθεσης. Αυτή την περίοδο στο Ι.ΤΗ.Π. φιλοξενείται η έκθεση «Aντανακλάσεις» του εικαστικού Kώστα Tσόκλη, ενώ στη μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος βρίσκονται έργα του μεγάλου Τηνιακού γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά.

Στα πλεονεκτήματα του Ι.ΤΗ.Π. για τη διοργάνωση μικρών ή μεσαίων συνεδρίων μπορεί να συμπεριλάβει κανείς την κοντική απόσταση από την Αττική και τις τακτικές θαλάσσιες συγκοινωνίες από τον Μάρτιο έως και τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τον κ. Μάρκο Βιδάλη, Αναπληρωτή Διευθυντή του Ι.ΤΗ.Π., η Τήνος ενδείκνυται για συνέδρια / συναντήσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος με θρησκευτικό ή πολιτισμικό αντικείμενο, καλύπτοντας τις ανάγκες ανθρώπων που αγαπούν τη φύση και επιθυμούν να ξεφύγουν από τις “ευκολίες” των μεγάλων αστικών κέντρων.

Προκειμένου όμως τα πλεονεκτήματα αυτά να γίνουν ευρέως γνωστά και να αξιοποιηθούν οι υποδομές του Ι.ΤΗ.Π. για την ανάπτυξη συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού στην Τήνο, απαραίτητες προυπόθεσεις είναι, κατά τον κ. Ζαχαρία Καπλανίδη, πρόεδρο της Zita Group of Companies και μέλος του HAPCO, η εύρεση ταυτότητας του Ι.ΤΗ.Π. με τη βοήθεια μιας ικανής ομάδας νέων ανθρώπων, που θα είναι σε θέση να υλοποιήσει ταυτόχρονα και μια αποτελεσματική στρατηγική marketing για την προβολή του Ιδρύματος.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο εδώ

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024