Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕΟΤ: Πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός

ΕΟΤ: Πιο ευέλικτος και αποτελεσματικός

Την δημιουργία Γενικής Γραμματείας Τουρισμού στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης. Οι εν λόγω […]

Την δημιουργία Γενικής Γραμματείας Τουρισμού στο Υπουργείο Ανάπτυξης και την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες μέσω<...> των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Νίκος Χριστοδουλάκης<.>.

Οι εν λόγω αλλαγές έχουν σαν στόχο την αναδιοργάνωση του ΕΟΤ, ο οποίος γίνεται πιο ευέλικτος, αλλά πιο αποτελεσματικός και την τόνωση του ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπουν τα τρία Προεδρικά Διατάγματα, με την σύσταση Γενικής Γραμματείας Τουρισμού στο υπουργείο Ανάπτυξης δημιουργείται ένας ευέλικτος μηχανισμός με στόχο την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων που είχε το πρώην υπουργείου Τουρισμού και, επιπροσθέτως, όσων αρμοδιοτήτων του ΕΟΤ, μεταβιβάζονται πλέον στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης, με την μεταφορά αρμοδιοτήτων στις Περιφέρειες μέσω των Περιφερειακών Διευθύνσεων Τουρισμού επιτυγχάνεται η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων που μέχρι σήμερα ασκούσε ο ΕΟΤ (άδειες καταλυμάτων και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων), προκειμένου να υπάρχει αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τις επί μέρους Περιφέρειες. Προς τον σκοπό αυτό, συστήνονται οργανικές μονάδες και θέσεις στις Περιφέρειες και στην Γενική Γραμματεία Τουρισμού που, κατά κύριο λόγο, θα στελεχωθούν από οργανικό πρόσωπο του ΕΟΤ.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι ο ΕΟΤ θα έχει πλέον δύο Γενικές Διευθύνσεις (Προβολής και Ανάπτυξης). Θα ασχολείται κυρίως με την προβολή και διαφήμιση της χώρας εντός κι εκτός Ελλάδος, με την λειτουργία των γραφείων του στο εξωτερικό, τα οποία θα αναβαθμιστούν, με την εποπτεία της τουριστικής αγοράς, τον έλεγχο της ποιότητας του παρεχομένου τουριστικού προϊόντος, την ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού, την αδειοδότηση και τον έλεγχο των τουριστικών εγκαταστάσεων και την έρευνα αγοράς και την ενημέρωση των επενδυτών.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι για την περίοδο μέχρι το 2004 θα παραμείνει στον ΕΟΤ η αρμοδιότητα για την χορήγηση αδειών λειτουργίας σε ξενοδοχεία της Αττικής, στην συνέχεια, όμως, η αρμοδιότητα αυτή θα περιέλθει στην Περιφέρεια Αττικής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024