Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί‘Πράσινο φως’ για νέες κλίνες σε κορεσμένες περιοχές της Αθήνας

‘Πράσινο φως’ για νέες κλίνες σε κορεσμένες περιοχές της Αθήνας

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία 8.000 νέων ξενοδοχειακών κλινών σε υποβαθμισμένες – κορεσμένες περιοχές της Αθήνας με σχετική απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κου Χριστοδουλάκη που θα ενισχύσουν από την […]

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία 8.000 νέων ξενοδοχειακών κλινών σε υποβαθμισμένες – κορεσμένες περιοχές της Αθήνας<...> με σχετική απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης κου Χριστοδουλάκη που θα ενισχύσουν από την μία την ποιότητα του τουρισμού στην πρωτεύουσα αλλά από την άλλη θα επιβαρυνθεί ο οικοδομικός ιστός της πόλης.

Στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο κος Νίκος Χριστοδουλάκης<.> υπεραμύνθηκε της απόφασης τονίζοντας ότι έτσι αίρεται η μέχρι τώρα απαγόρευση για ξενοδοχειακή ανάπτυξη στην πόλη λόγω του ότι δεν θεωρούνταν μέχρι σήμερα τόσο αναγκαία αν σκεφτεί κανένας ότι η πληρότητα μόλις που έφτανε το 50% ή το 51%. Όμως σύμφωνα με τον Υπουργό η πρόκληση και η ζήτηση για το 2004 είναι μεγάλη. Έτσι με την εν λόγω απόφαση δημιουργούνται οι ανάλογες προϋποθέσεις για επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων μόνο Α και ΑΑ τάξεως εντός των ορίων που έχουν χαρακτηρισθεί ως κορεσμένα τμήματα του νομού Αττικής(*). Χωρίς αλλαγή των προβλεπομένων όρων χρήσεως γης και όρων δόμησης.

Οι νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις αναμένεται να δημιουργήσουν πολλές θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο κ. Χριστοδουλάκης οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές πρέπει να καταθέσουν στον ΕΟΤ αιτήσεις με πλήρη φάκελο καταλληλότητας οικοπέδου εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης στο φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως.

Όλες οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων και έκδοσης οικονομικής άδειας, πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα σε ένα χρόνο από την έγκριση της καταλληλότητας του οικοπέδου.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, με την αύξηση των κλινών πολυτελείας και την γενικότερη αναβάθμιση του ξενοδοχειακού δυναμικού στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, η Αθήνα θα μπορέσει να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες υψηλού επιπέδου το 2004, αλλά και να αναδειχτεί μετέπειτα σε μόνιμο πόλο έλξης τουριστών, όπως άλλωστε έχει συμβεί και με άλλες πόλεις που διοργάνωσαν Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Ανάπτυξης θα ενεργοποιήσει μια σειρά – δράσεων από το "Τουριστικό Ολυμπιακό πακέτο" για την αξιοποίηση της Ολυμπιάδας και την τόνωση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας. Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τα εξής: Επέκταση της ξενοδοχειακής υποδομής υψηλής στάθμης.
Εκσυγχρονισμός των υφισταμένων ξενοδοχειακών μονάδων με χρηματοδότηση από το Γ' ΚΠΣ. Η υποβολή αιτήσεων αρχίζει από 1.1.2001.
Διαφημιστική προβολή της Αθήνας σε συνδυασμό με την προοπτική της Ολυμπιάδας, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις (Φεστιβάλ κ.λπ.) και τις νέες σύγχρονες υποδομές της πόλης.
Επέκταση και αναβάθμιση των συνεδριακών υποδομών της Αθήνας.
Δημιουργία νέων χώρων αναψυχής και θεματικού τουρισμού.

(*) ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΚΟΡΕΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
(βάσει της ΚΥΑ 2747/86 περί κορεσμού)

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ
Δήμοι
Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Δημητρίου, Αγ. Αναργύρων, Αθηναίων, Αιγάλεω, Αλίμου, Αργυρούπολης, Βριλησσίων, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Δάφνης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Ηρακλείου, Καισαριανής, Καλλιθέας, Καματερού, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Μοσχάτου, Ν. Ιωνίας, Ν. Σμύρνης, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδώνας, Ν. Ψυχικού, Ν. Λιοσίων (Ιλίου), Π. Φαλήρου, Παπάγου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Ταύρου, Υμηττού, Φιλοθέης, Χαλανδρίου, Χολαργού, Ψυχικού.

Κοινότητες
Μελισσίων, Ν. Ερυθραίας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δήμοι
Βούλας, Βουλιαγμένης, Εγκεκριμένο σχέδιο Δασκαλειού, Κακιάς Θάλασσας, Κερατέας.

Κοινότητες
Αναβύσσου, Βάρης, Θρακομακεδόνων, Καλυβίων, Παλ. Φωκαίας, Σαρωνίδας.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δήμοι
Άνω Λιοσίων

Κοινότητες
Ζεφυρίου, Ν. Περάμου.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Δήμοι
Αίγινας (εγκεκριμένο σχέδιο), Αγ. Ιωάννης Ρέντη, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Κορυδαλλού, Νίκαιας, Πειραιώς, Περάματος, Πόρου (εγκεκριμένο σχέδιο), Σπετσών (εγκεκριμένο σχέδιο), Ύδρας (όρια οικισμού).

Κοινότητες
Αγκιστρίου, Μεσαγρού Αίγινας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024