Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΣυνάντηση εκπροσώπων του HAPCO με Πετραλιά

Συνάντηση εκπροσώπων του HAPCO με Πετραλιά

Επίσημη συνάντηση με την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, πραγματοποίησαν την Τρίτη, 15 Μαΐου, εκπρόσωποι του HAPCO, προκειμένου να την ενημερώσουν για θέματα και προβλήματαπου σχετίζονται με τον τουριστικό […]

Επίσημη συνάντηση με την Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, πραγματοποίησαν την Τρίτη, 15 Μαΐου, εκπρόσωποι του HAPCO, προκειμένου να την ενημερώσουν για θέματα και προβλήματα<...>που σχετίζονται με τον τουριστικό και συνεδριακό κλάδο, καθώς και για τις θέσεις και προτάσεις του Συνδέσμου σχετικά με την ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού. Στη συνάντηση επίσης παρέστησαν η κυρία Μαρία Γιαννίρη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και ο κ. Αθανάσιος Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ.

Το Δ.Σ. του HAPCO, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Μάντζιο, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Ποδηματά, την Ειδική Γραμματέα κα. Σίσσυ Λιγνού, το Μέλος κ. Ζαχαρία Καπλανίδη καθώς και από τη Γενική Διευθύντρια κα. Λύντια Μαστρονικολή, ενημέρωσε την Υπουργό με γραπτό υπόμνημα για τα παρακάτω θέματα:

  • Ενέργειες Μάρκετινγκ με εξειδικευμένη προβολή του Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού.
  • Δημιουργία Μητρώου Συνεδρίων για τήρηση στατιστικών δεδομένων.
  • Προτάσεις του HAPCO για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει το επάγγελμα του Οργανωτή Συνεδρίων (PCO) καθώς και ενημέρωση με έκθεση του κ. Jean Bergevin για την προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα.
  • Σύσταση Εθνικού Γραφείου Επισκεπτών & Συνεδρίων (CVB).
  • Αίτημα για δημιουργία τροποποιητικής πράξης ή πρόσθετης νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου ο HAPCO να συμμετέχει ενεργά ως μόνιμο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού.


Επιπλέον συζητήθηκε το πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του τουρισμού για άδεια χρήσης αρχαιολογικών, αθλητικών και άλλων κρατικών χώρων για τη διοργάνωση ειδικών και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων.

Η Υπουργός έδειξε ενδιαφέρον για τις απόψεις που εξέφρασε ο Σύνδεσμος και ιδιαίτερη ευαισθησία για τη δημιουργία Εθνικού CVB, καθώς και για την προώθηση και προβολή του ελληνικού Συνεδριακού και Επαγγελματικού Τουρισμού. Όσον αφορά στις δράσεις του HAPCO και ειδικότερα στα workshops εξωτερικού που προγραμματίζονται μελλοντικά, συμφώνησε να παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια στον HAPCO από τα Γραφεία ΕΟΤ του εξωτερικού, ώστε να διευκολύνεται η διογάνωση.

Σε γενικά πλαίσια, η συνάντηση με την Υπουργό χαρακτηρίστηκε, από πλευράς του HAPCO, εποικοδομητική με αισιόδοξα μηνύματα για τους επαγγελματίες του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, αλλά και της ελληνικής συνεδριακής βιομηχανίας γενικότερα.

Συμμετοχή του HAPCO για πρώτη φορά στην έκθεση ATM 2007

Ο HAPCO, στο πλαίσιο των δράσεών του για διεύρυνση της προβολής της Ελλάδας ως ανερχόμενo συνεδριακό προορισμό προς νέες αγορές, καθώς και την ανάδειξη των μελών του, συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή<...>έκθεση Arabian Travel Market – ATM 2007 με booth 12 τ.μ. περίπου, στο ιδιαίτερα καλαίσθητο ελληνικό Περίπτερο. Η ΑΤΜ πραγματοποιήθηκε στο Dubai International Convention & Exhibition Center από 1 έως 4 Μαΐου 2007.

Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, στο booth του HAPCO έγιναν περισσότερες από 50 επαφές με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους ξενοδοχείων και επαγγελματίες του τουρισμού γενικότερα, δεδομένου ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόσφατα αναπτύσσουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την ελληνική τουριστική αγορά. Σε όλους τους ενδιαφερόμενους δόθηκε πληροφοριακό υλικό καθώς και Συνεδριακοί Οδηγοί 2007.

Ο HAPCO εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., κ. Π. Ποδηματά, και το μέλος του Δ.Σ., κ. Ζ. Καπλανίδη.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024