Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Το Μαρόκο ετοιμάζεται για μεγάλη αύξηση του τουρισμού του

Βίκυ Καραντζαβέλου - 27 Νοέμβριος 2000, 00:00

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ιθυνόντων του τουρισμού του Μαρόκο<.>, η χώρα θα απευθυνθεί σε διεθνείς επενδυτές για να ανταποκριθεί<...>

στο αισιόδοξο σχέδιο της να φθάσει τα 10 εκατομμύρια τουρίστες μέχρι το 2010.

Το Μαρόκο ήδη υλοποιεί 14 επενδυτικά σχέδια ύψους 900 εκατ. δολαρίων που όταν θα ολοκληρωθούν στα τέλη του 2003 θα προσθέσουν στη χώρα 20.000 επιπλέον κρεβάτια στα 90.000 υπάρχοντα.

'Όλα αυτά τα σχέδια έχουν υπογραφεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, και το 80% από αυτά είναι ξένες επενδύσεις', δήλωσε ο κ. Jawad Ziyat διευθυντής επενδύσεων του υπουργείου Οικονομικών και Τουρισμού του Μαρόκο.

Ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν την χώρα την περασμένη χρονιά ήταν 2,35 εκατομμύρια και οι περισσότεροι προέρχονταν από τη Γαλλία, την Ισπανία, και τη Γερμανία. Οι προβλέψεις για το 2000 είναι 2,5 εκατ. τουρίστες.

Το 25% των ξενοδοχείων στο Μαρόκο αυτή τη στιγμή δεν ανήκουν σε Μαροκινούς, ποσοστό που έχει τα τελευταία χρόνια αυξηθεί κατά 10%. 'Το Μαρόκο χρειάζεται αυτές τις επενδύσεις για να πάρει τεχνογνωσία και χρηματικούς πόρους. Πρέπει οι επενδύσεις στη χώρα να είναι κερδοφόρες και σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες. Αλλιώς οι επενδυτές θα στραφούν αλλού όπως στην Τυνησία και στα Κανάρια Νησιά που μπορούν να προσφέρουν περισσότερες από 150.000 κλίνες.

Υπενθυμίζουμε ότι στο Μαρόκο το 1994 σκοτώθηκαν δύο Ισπανοί τουρίστες από επίθεση με όπλο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των τουριστών να έχει μειωθεί δραματικά. Ακόμα και σήμερα οι διεθνείς αφίξεις δεν μπορούν να φθάσουν τα 3 εκατομμύρια που ήταν τότε.

Το Μαρόκο, που έχει 30 εκατ. πληθυσμό, διαθέτει πλούσια παράδοση, μίλια ακτών, έρημο, και χιονισμένα βουνά. Το 1999, είχε κερδίσει από τον τουρισμό 1,8 δισ. δολάρια και οι προβλέψεις για το 2000 είναι τα 2 δισ. δολάρια.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top