Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΒιβλιογραφίαΗλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού «TOURISMOS»
Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ηλεκτρονική έκδοση του επιστημονικού περιοδικού «TOURISMOS»

Πρόσφατα υλοποιήθηκε η ηλεκτρονική έκδοση του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με κριτές “TOURISMOS”. Από την νέα ιστοσελίδα του περιοδικού στη διεύθυνση http://www.chios.aegean.gr/tourism/journal.htm μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφήολόκληρα […]

Πρόσφατα υλοποιήθηκε η ηλεκτρονική έκδοση του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού με κριτές “TOURISMOS”. Από την νέα ιστοσελίδα του περιοδικού στη διεύθυνση http://www.chios.aegean.gr/tourism/journal.htm μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή<...>ολόκληρα τα τεύχη του περιοδικού που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι τώρα. Η πρόσβαση του κοινού στα πλήρη κείμενα των άρθρων του περιοδικού είναι δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το διεθνές επιστημονικό περιοδικό με κριτές TOURISMOS εκδίδεται σε έντυπη (και πλέον και σε ηλεκτρονική) μορφή, με ιδιαίτερη επιτυχία εδώ και 1,5 χρόνο από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα από το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» στην Χίο.

Το περιοδικό TOURISMOS έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα, ακολουθεί αυστηρές ακαδημαϊκές προδιαγραφές για την κρίση των άρθρων που δημοσιεύει, και απευθύνεται τόσο στην διεθνή ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα όσο και στα στελέχη που δραστηριοποιούνται στην τουριστική βιομηχανία. Ο κεντρικός στόχος του περιοδικού είναι η προώθηση, ενίσχυση και διάδοση της έρευνας σε όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με την μελέτη του φαινομένου του τουρισμού, της φιλοξενίας, των ταξιδίων, των τουριστικών επιχειρήσεων και του ελεύθερου χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το διεθνές επιστημονικό περιοδικό TOURISMOS εκδίδεται στην Αγγλική γλώσσα και διανέμεται δωρεάν σε όλες τις βιβλιοθήκες πανεπιστημίων της Ευρώπης και της Αμερικής που προσφέρουν τουριστική εκπαίδευση.

Για τη διασφάλιση της υψηλής ποιότητας του περιοδικού, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανέπτυξε διεθνή συνεργασία με 66 πανεπιστημιακούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τόσο η συντακτική όσο και η επιστημονική επιτροπή του περιοδικού απαρτίζεται από διεθνούς κύρους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς του τουρισμού που προέρχονται από 26 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, και της Μέσης Ανατολής. Όλα τα άρθρα δημοσιεύονται κατόπιν αρχικής ενδελεχούς κρίσης από δύο τουλάχιστον ανώνυμους κριτές, ενώ η τελική κρίση αποτελεί αντικείμενο της συντακτικής επιτροπής. Βασική επιδίωξη του περιοδικού TOURISMOS είναι η συστηματική συνεισφορά στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία με άρθρα, μελέτες περίπτωσης, και ερευνητικά δοκίμια ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, ενώ η διαφορετικότητά του σε σχέση με άλλα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού βασίζεται στη διεπιστημονική προσέγγιση του περιεχομένου της ύλης του.

Το περιοδικό εκδίδεται σε εξαμηνιαία βάση και ήδη έχουν εκδοθεί τα δύο πρώτα τεύχη του (το 2006), τα οποία έγινα δεκτά με ιδιαίτερα θετικά σχόλια εκ μέρους της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας του τουρισμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι, για τα επόμενα τεύχη του έχει ήδη υποβληθεί για κρίση μεγάλος αριθμός επιστημονικών εργασιών από ερευνητές και ακαδημαϊκούς πολλών χωρών.

Εκδότης του περιοδικού (Editor-in-Chief) είναι ο κ. Πάρις Τσάρτας, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και Συνεκδότες (Co-Editors) οι κ.κ. Χάρης Κοκκώσης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Γεράσιμος Ζαχαράτος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διοικητικός υπεύθυνος έκδοσης (Managing Editor) είναι ο κ. Ευάγγελος Χρήστου, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, υπεύθυνη του τμήματος βιβλιοκριτικών (Book Reviews Editor) είναι η κυρία Μαριάννα Σιγάλα, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και υπεύθυνη του τμήματος ανασκόπησης συνεδρίων (Conference Reports Editor) είναι η κυρία Βασιλική Γαλάνη-Μουτάφη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού συμμετέχουν και οι παρακάτω εξέχοντες πανεπιστημιακοί: Bill Bramwell, Καθηγητής του Sheffield Hallam University της Μεγάλης Βρετανίας, Richard Butler, Καθηγητής του University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, Chris Cooper, Καθηγητής του University of Queensland της Αυστραλίας, Jafar Jafari, Καθηγητής του University of Wisconsin-Stout των Η.Π.Α. και αρχισυντάκτης του κορυφαίου επιστημονικού περιοδικού “Annals of Tourism Research”, David Harrison, Καθηγητής του London Metropolitan University της Μεγάλης Βρετανίας, Chris Ryan, Καθηγητής του University of Waikato της Νέας Ζηλανδίας, John Swarbrooke, Καθηγητής του Sheffield Hallam University της Μεγάλης Βρετανίας, John Tribe, Καθηγητής του University of Surrey της Μεγάλης Βρετανίας, και ο Francois Vellas, Καθηγητής του University of Toulouse της Γαλλίας.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024