Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΣώος ο Ιταλός αναρριχητής στο φαράγγι του Βίκου
Πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης

Σώος ο Ιταλός αναρριχητής στο φαράγγι του Βίκου

Θετική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης στο Βίκο του Ιταλού αναρριχητή Αουγκούστο Μορίλο, που έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής σε απόκρημνη περιοχή του φαραγγιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, […]

Θετική κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης στο Βίκο του Ιταλού αναρριχητή Αουγκούστο Μορίλο, που έπεσε το μεσημέρι της Κυριακής σε απόκρημνη περιοχή του φαραγγιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι, τα πόδια και τα πλευρά. Ο Μορίλο έκανε πεζοπορία<...>με τον συνομήλικό φίλο του Πάολο Γκότσι, τις φωνές του οποίου για βοήθεια άκουσαν δύο πεζοπόροι γιατροί από την Θεσσαλονίκη, που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν τις αρχές.

Aντρες της ΕΜΑΚ Ιωαννίνων και της Πυροσβεστικής, συνολικά 16 άτομα, κατέβηκαν στη χαράδρα και μετά από δώδεκα ώρες περίπου και με άσχημες καιρικές συνθήκες, κατάφεραν να παραδώσουν τον 65χρονο αναρριχητή σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο χωριό Βίκος. Στη πολύωρη διαδρομή μέσα στην χαράδρα, πρώτες βοήθειες του έδιναν εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι δύο Ιταλοί φίλοι είναι έμπειροι σε αναρριχήσεις βουνών και όπως κάθε φορά έτσι και τώρα είχαν μαζί τους όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σε κάποια στιγμή όμως της πορείας τους έχασαν τον προσανατολισμό τους και λίγο αργότερα ο Μορίλο γλίστρησε και έπεσε. Και οι δύο εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στις ελληνικές αρχές και τις ομάδες διάσωσης για τις ενέργειες τους.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024