Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΔραστηριοτήτωνΠοινικές διώξεις σε τρία άτομα από την Εισαγγελία της Τρίπολης
Έξι νεκροί, δύο αγνοούμενοι στον Λούσιο

Ποινικές διώξεις σε τρία άτομα από την Εισαγγελία της Τρίπολης

Δέκα επιζώντες, έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι (ένας άντρας και μια γυναίκα) είναι ο απολογισμός κατάληξης της εκδρομής, που διοργάνωσε στον Λούσιο ποταμό για πεζοπορία, στο πλαίσιο του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, το γραφείο No Limits Outdoor Sports. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίστηκαν και χτες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες…

Δέκα επιζώντες, έξι νεκροί και δύο αγνοούμενοι (ένας άντρας και μια γυναίκα) είναι ο απολογισμός κατάληξης της εκδρομής, που διοργάνωσε στον Λούσιο ποταμό για πεζοπορία, στο πλαίσιο του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, το γραφείο No Limits Outdoor Sports. Οι έρευνες<...>για τον εντοπισμό των αγνοούμενων συνεχίστηκαν και χτες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο, δυνάμεις της ΕΜΑΚ από Αθήνα και Πάτρα και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Ποινικές διώξεις εις βάρος τριών ατόμων – των δύο συνιδιοκτητών της εταιρίας “Κ. Χριστόπουλος – Λ. Μωραΐτης, Ειδικός Τουρισμός – Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης” με έδρα την Καρύταινα Αρκαδίας, και του οδηγού της ομάδας πεζοπόρων άσκησε χτες η Εισαγγελία της Τρίπολης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών, από αμέλεια, κατά συρροή.

Η περιπέτεια των εκδρομέων ξεκίνησε ενώ περπατούσαν στις μονές Φιλοσόφου και Αγίου Ιωάννη Προδρόμου κοντά στον καταρράκτη. Ο αρχηγός της ομάδας διέσχισε κάθετα το ποτάμι και οι υπόλοιποι με τη βοήθεια σκοινιού τον ακολουθούσαν. Η στάθμη του νερού ήταν χαμηλή. Ξαφνικά όμως ένας τεράστιος όγκος νερού τους παρέσυρε, με αποτέλεσμα οι οκτώ να καταφέρουν να προσεγγίσουν την ακτή, ενώ οι υπόλοιποι δέκα να εγκλωβιστούν.

Καταγγελίες αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες πως οι οδηγοί της εκδρομής παρέβλεψαν τις καιρικές προβλέψεις, όπως επίσης και πως οι εκδρομείς δεν διέθεταν το στοιχειώδη εξοπλισμό ασφαλείας. Σε απάντηση του ωστόσο το γραφείο No Limits Outdoor Sports, με χειρόγραφη ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, αλλά και πως είχαν πραγματοποιηθεί οι προβλεπόμενοι έλεγχοι τόσο όσον αφορά στη στάθμη των υδάτων του ποταμού, όσο και στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024