Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΒουλγαράκης: Σημείο προορισμού χιλιάδων επισκεπτών το νέο Μουσείο Ακρόπολης
Υπουργείο Πολιτισμού

Βουλγαράκης: Σημείο προορισμού χιλιάδων επισκεπτών το νέο Μουσείο Ακρόπολης

Συνέντευξη Τύπου σχετική με το έργο κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακρόπολης και τις ενότητες εργασιών που περιλαμβάνει, περιγράφοντας το εγχείρημα της ασφαλούς μεταφοράς των εκθεμάτων, παραχώρησε χτες ο υπουργόςΠολιτισμού, κ. […]

Συνέντευξη Τύπου σχετική με το έργο κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακρόπολης και τις ενότητες εργασιών που περιλαμβάνει, περιγράφοντας το εγχείρημα της ασφαλούς μεταφοράς των εκθεμάτων, παραχώρησε χτες ο υπουργός<...>Πολιτισμού, κ. Γιώργος Βουλγαράκης, εκτιμώντας πως με την ολοκλήρωση του θα καταστεί “νέο σημείο προορισμού για χιλιάδες επισκέπτες”.

“Η κατασκευή του Νέου Μουσείου Ακρόπολης, ως πολιτιστικό όραμα συνοδεύεται εδώ και αρκετές δεκαετίες από μια αγωνία διαφύλαξης και συντήρησης των σωζόμενων αρχαιοτήτων της Ακρόπολης, αλλά και ικανοποιητικής ανάδειξης των γλυπτών και άλλων ευρημάτων σε κατάλληλο μουσειακό χώρο.

Η ανεπάρκεια του παλιού Μουσείου πάνω στο Βράχο είχε οδηγήσει πολλά από τα αρχαιολογικά ευρήματα των ανασκαφών της Ακρόπολης σε άλλα μουσεία της Αθήνας, αλλά και σε αρχαιολογικές αποθήκες. Η τεράστια σημασία των εκθεμάτων και η προσπάθεια επανάκτησης και αποκατάστασης της ενότητας των Γλυπτών του Παρθενώνα, σήμαναν την κατεπείγουσα ανάγκη ενός σύγχρονου και αντάξιου των έργων μουσείου. Το νέο μουσείο πρόκειται να στεγάσει έργα ενός συγκεκριμένου μνημειακού συνόλου, μια συλλογή μεγάλη και ομοιογενή, που θα περιλαμβάνει ό,τι προέρχεται από την Ακρόπολη, καθώς και τα αρχιτεκτονικά γλυπτά που διεκδικούμε από το Βρετανικό Μουσείο”. Ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Το σύνθετο εγχείρημα της κατασκευής του Νέου Μουσείου Ακρόπολης εν πολλοίς περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες εργασιών:


  1. Την κατασκευή του κτηρίου

  2. Την διαμόρφωση του άμεσου περιβάλλοντος χώρου

  3. Την ανάδειξη της ανασκαφής

  4. Την αποσυναρμολόγηση και την συντήρηση των αρχαιοτήτων από το Μουσείο του Βράχου

  5. Την μεταφορά των εκθεμάτων

  6. Τέλος, για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος επιβάλλονται εργασίες ανάδειξης της ευρύτερης περιοχής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024