Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίHATTA: Ξενοδοχεία και Κρουαζιέρες αντιμέτωποι με τους πράκτορες

HATTA: Ξενοδοχεία και Κρουαζιέρες αντιμέτωποι με τους πράκτορες

Αντιμέτωποι με τους τουριστικούς πράκτορες βρέθηκαν εχθές ξενοδόχοι και εταιρίες κρουαζιερών στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA) στο ξενοδοχείο Ledra […]

Αντιμέτωποι με τους τουριστικούς πράκτορες βρέθηκαν εχθές ξενοδόχοι και εταιρίες κρουαζιερών στα πλαίσια της ημερίδας που διοργάνωσε<...> ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA<.>) στο ξενοδοχείο Ledra Marriott, με θέμα 'Ξενοδοχεία & Κρουαζιέρες – Τουριστικά Γραφεία: Κοιτάζοντας το παρόν – Ατενίζοντας το μέλλον'.

Το πλαίσιο της ημερίδας έδωσε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του HATTA κ. Γιάννης Ευαγγέλου, η οποία στόχο είχε την καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τους τουριστικούς πράκτορες στις σχέσεις τους με τους προμηθευτές τους -εν προκειμένω τους ξενοδόχους και τις εταιρίες κρουαζιέρων- και τις προοπτικές επίλυσης τους.

Ο κ. Αχιλλέας Κουτσουράδης, καθηγητής του αστικού δικαίου στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο μίλησε για το νομικό πλαίσιο που διέπει τον ελληνικό τουρισμό το οποίο χαρακτήρισε παρωχημένο, ελλιπές και χωρίς κωδικοποίηση, ενώ αναφέρθηκε και στον κανονισμό σχέσεων ξενοδόχων-πελατών.

Ο κ. Στάθης Σκρέτας από το ES Tours, παρουσίασε τα μελανά σημεία του κωδικοποιημένου κανονισμού σχέσεων γραφείων ταξιδίων και ξενοδοχείων HORTEC-ECTAA.

Ο κ. Αργύρης Δούκας από το Doukas Tours, σκιαγράφησε τον καθοριστικό ρόλο των τουριστικών πρακτόρων στη διοργάνωση τουριστικών πακέτων και στην επίλυση προβλημάτων με στόχο την ικανοποίηση των τουριστών και προέτρεψε γραφεία και ξενοδοχεία από κοινού να προχωρήσουν και να αξιοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ο κ. Κυριάκος Ρερές, διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ανέφερε τις προτάσεις της ΠΟΞ για την διαφήμιση ενώ τόνισε και την ανάγκη να καταλήξουν ξενοδόχοι και πράκτορες σε συμφωνία και να φτιάξουν έναν εθνικό ή να αποδεχτούν τον ευρωπαϊκό κανονισμό συνεργασίας ξενοδόχων-πρακτόρων.

Για τις ευκαιρίες που ανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό και τον τουριστικό πράκτορα από τις εναλλακτικές και πιο ποιοτικές μορφές τουρισμού όπως ο συνεδριακός και ο ιαματικός μίλησαν οι κ.κ. Ζαχαρίας Καπλανίδης του Zita Congress & Travel και Γιάννης Αναστασόπουλος του Thermae Sylla.

Ο κ. Σπήλιος Βλαχούλης από το Hilton μίλησε για την πολιτική πωλήσεων των ξενοδοχείων σε σχέση με τα ελληνικά γραφεία και τους ξένους tour operators.
Θέσεις και προτάσεις ακόμα ανέπτυξαν ο κ. Δημήτρης Καραλής από το Karalis Hotel, και ο κ. Άγγελος Γκότσης από τα Neptune Hotels.

Στο δεύτερο μέρος οι εκπρόσωποι από τις εταιρίες κρουαζιέρων Μιχάλης Μπενάκης από την Festival Cruises, Γιώργος Παλιούρας από την Royal Olympic Cruises και Γιάννης Αγγελόπουλος από την Golden Sun Cruises τόνισαν την υποστήριξή τους προς τους πράκτορες, με τον κ. Παλιούρα κατηγορηματικά να τονίζει ότι η ROC δεν ανταποκρίνεται απευθείας σε αιτήματα εταιριών ή μεμονωμένων παρά μόνο όταν προέρχονται μέσα από πράκτορες και τον κ. Αγγελόπουλο διαλλακτικότερο να επισημαίνει ότι η παγκοσμιοποίηση, ο ανταγωνισμός και οι νέες τεχνολογίες δημιουργούν τις συνθήκες για επιλογή και άλλων καναλιών για την προσέγγιση του πελάτη.

Οφείλουμε να παρατηρήσουμε την απουσία εκπροσώπων τόσο των φορέων των ξενοδοχείων σε επίπεδο προέδρων, όσο και του επίσημου κράτους –ΕΟΤ, υπουργείο Ανάπτυξης.

Τέλος, ο πρόεδρος του HATTA, κ. Ευαγγέλου απαντώντας σε προτροπές των παρευρισκομένων για υποστήριξη του Συνδέσμου στην παροχή λύσεων σε θέματα που απασχολούν τα μέλη τόνισε ότι ο ρόλος του Συνδέσμου αλλάζει σταδιακά και δεν θα είναι πλέον μόνο συνδικαλιστικός αλλά θα γίνει πιο ποιοτικός υποστηρίζοντας τα μέλη του με προτάσεις και πρακτικές λύσεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024