Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών από τον Παπαδημούλη

Στο Ευρωκοινοβούλιο ο αγώνας του δημάρχου Ελληνικού για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

Βίκυ Καραντζαβέλου - 31 Μάιος 2007, 00:00

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συλλογή υπογραφών με θέμα την υποστήριξη του αγώνα του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη για ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στον αιγιαλό, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νόμου...

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, ξεκίνησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συλλογή υπογραφών με θέμα την υποστήριξη του αγώνα του δημάρχου Ελληνικού κ. Χρ. Κορτζίδη για ελεύθερη<...>

πρόσβαση όλων των πολιτών στον αιγιαλό, σύμφωνα και με τις προβλέψεις του νόμου 2971/2001 και του σχετικού προεδρικού διατάγματος, το οποίο παραμένει χρόνια ανεφάρμοστο.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής εξέφρασε σε χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Κορτζίδη την απόλυτη υποστήριξή του στον αγώνα του δημάρχου, και τον ενημέρωσε για την πρωτοβουλία συμπαράστασης που έχει αναληφθεί.

Το

κείμενο συμπαράστασης

των Ευρωβουλευτών έχει ως εξής:

“Ο δήμαρχος Ελληνικού, ενός παραλιακού δήμου στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας βρίσκεται από τις 18 Μαΐου 2007 σε απεργία πείνας, διεκδικώντας το αυτονόητο, που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους, την ελεύθερη δηλαδή πρόσβαση και χρήση του αιγιαλού, ενός δημόσιου χώρου, από όλους τους πολίτες.

Η πράξη του αυτή που έχει ήδη ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, φορείς της αυτοδιοίκησης, συνδικάτα και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχει ευρύτερη πανευρωπαϊκή διάσταση και αφορά στον ευρύτερο αγώνα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε αυτόν τον αγώνα. Ελπίζουμε η λύση να δοθεί άμεσα και να αποτελέσει προηγούμενο για να πέσουν τα συρματοπλέγματα και στις τόσες άλλες παραλίες όπου παρανόμως ένα δημόσιο αγαθό έχει εκχωρηθεί πλήρως και αποκλειστικά στα ιδιωτικά συμφέροντα”.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top