Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο ΔΑΑ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Βίκυ Καραντζαβέλου - 01 Ιούνιος 2007, 00:00

Ενεργά συμμετέχει και φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος» (5 Ιουνίου). Στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας και ανάδειξης<...>

του φυσικού περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου, ο ΔΑΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη του υγροβιότοπου της Βραυρώνας, με πρόγραμμα παρεμβάσεων ύψους 40.000 ευρώ. Μετά την έγκριση των αρμόδιων φορέων, οι παρεμβάσεις θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τον καθαρισμό της περιοχής, τοποθέτηση σήμανσης, οριοθέτηση μονοπατιών κ.α.

Ο ΔΑΑ κατασκευάζει έργα υποδομής και προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό συνολικής αξίας 20.000 ευρώ, ως επιβράβευση των σχολείων της Αρτέμιδος που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του αερολιμένα, έχοντας έως σήμερα ανακυκλώσει πάνω από 16 τόνους χαρτιού & αλουμινίου.

Για 5η συνεχή χρονιά. ενθαρρύνοντας τη μελέτη των περιβαλλοντικών θεμάτων, ο ΔΑΑ χορηγεί 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος), με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση.

Το κοινό μπορεί να ενημερώνεται σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης που λειτουργεί στον Κεντρικό Αεροσταθμό (Επίπεδο Αναχωρήσεων / Είσοδος 3 / δίπλα στην `Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων). Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα βρουν επίσης το νέο (9ο) Περιβαλλοντικό Δελτίο, που περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις περιβαλλοντικές δραστηριότητες του ΔΑΑ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, είναι ένα από τα λίγα αεροδρόμια παγκοσμίως με Υπηρεσία Περιβάλλοντος πιστοποιημένη κατά το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο EN ISO 14001.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top