Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΕπέκταση της γραμμής του Προαστιακού στον Πειραιά
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Επέκταση της γραμμής του Προαστιακού στον Πειραιά

Την επέκταση της γραμμής του Προαστιακού στον Πειραιά παρέδωσε χτες στο επιβατικό κοινό ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπης. Η νέα γραμμή έχει μήκος 7,5 χλμ. και περιλαμβάνει […]

Την επέκταση της γραμμής του Προαστιακού στον Πειραιά παρέδωσε χτες στο επιβατικό κοινό ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπης. Η νέα γραμμή έχει μήκος 7,5 χλμ. και περιλαμβάνει τους ενδιάμεσους<...>– νέους – σταθμούς Λεύκα, Ρέντη και Ρουφ. Οι νέοι σταθμοί είναι πλήρως προσβάσιμοι για ΑμεΑ, ενώ είναι σε εξέλιξη και θα έχουν ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο, τα έργα αναπαλαίωσης του διατηρητέου κτιρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού Πειραιά. Στο Σταθμό παραχωρείται επίσης χώρος 50 τ.μ. στο Δήμο για τη δημιουργία ΚΕΠ.

Κατά την άφιξη του στον Πειραιά ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών τόνισε: «Ο Προαστιακός έπιασε λιμάνι. Με την αρχή της θερινής τουριστικής περιόδου το μεγάλο λιμάνι της χώρας συνδέεται με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο. Συνδέονται οι δύο κεντρικές πύλες της Ελλάδας. Η διαδρομή Πειραιάς – Αεροδρόμιο γίνεται πλέον με τον Προαστιακό πιο άνετα και γρήγορα σε λιγότερο από μία ώρα, με προοπτική ο χρόνος αυτός να μειωθεί. Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι δύο ανά ώρα, με κατεύθυνση εναλλακτικά προς Αεροδρόμιο και προς Κόρινθο.

Διευκολύνουμε τους ξένους και έλληνες ταξιδιώτες που κατευθύνονται προς τα νησιά μας. Αναβαθμίζουμε τις μεταφορικές υπηρεσίες, που δίνουν ποιοτικά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα στον τουρισμό μας. Φέρνουμε στον Πειραιά ένα ακόμη μέσο σταθερής τροχιάς αλλάζοντας τον συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης. Είναι ενδεικτικό ότι στο λιμάνι θα συγκεντρωθούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς παρέχοντας μια πρωτόγνωρη συγκοινωνιακή κάλυψη. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται επίσης και η σύνδεση του σταθμού του Αγίου Διονυσίου με το δίκτυο του Προαστιακού, στο σταθμό Αγ. Ιωάννη Ρέντη, για την εξυπηρέτηση των επιβατών από τα πλοία της Κρήτης.

Αλλάζουμε το τοπίο στις συγκοινωνίες της Αττικής. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής».

Κατά την επίσκεψη του στο σταθμό Ρέντη ο κ. Λιάπης επεσήμανε πως «ολοένα και περισσότερες περιοχές της Αθήνας συνδέονται με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Οι πολίτες της πρωτεύουσας αποκτούν διαρκώς περισσότερες δυνατότητες για τις αστικές και υπεραστικές μετακινήσεις τους. Οι επεκτάσεις του Προαστιακού φέρνουν ανάπτυξη και βελτιώνουν σαφώς την καθημερινότητα του πολίτη».

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ανακοίνωσε επίσης ότι «για την επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης οι διαβουλεύσεις με τους δημάρχους της περιοχής, προκειμένου μέσα στο μήνα να έχει ολοκληρωθεί η χάραξη για να επιτευχθεί σιδηροδρομική σύνδεση και με το άλλο μεγάλο λιμάνι της Αττικής. Επίσης σε ένα μήνα ο Προαστιακός θα φτάσει στο Κιάτο και ακολουθεί αργότερα το Ξυλόκαστρο».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024