Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size

Συνεχίζει το πρόγραμμα “Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα”

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Ιούνιος 2007, 00:00

Για ακόμη μια χρονιά, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων 15 χρόνων, το περιοδικό FORUM, υλοποιεί το πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας “Όμορφη Ελλάδα είναι η Καθαρή Ελλάδα”. Η μεγάλη εκστρατεία<...>

του FORUM επικεντρώνεται σε πολυσύχναστες και «προβληματικές» παραλίες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, κάθε χρόνο, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο.

Με υπερσύγχρονα μηχανήματα, που «σαρώνουν» τις παραλίες, πραγματοποιείται υποδειγματικός καθαρισμός και εξυγίανση των ακτών. Συγκεντρώνονται και απομακρύνονται κάθε είδους απορρίμματα σε ολόκληρο το μήκος των παραλιών και αρκετά μέσα στη θάλασσα. Τοποθετούνται απορριμματοδοχεία, κάδοι συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών και μεγάλες ομπρέλες ηλιοπροστασίας, με τα σήματα και τα διαφημιστικά μηνύματα των χορηγών εταιριών, οι οποίες προσφέρονται εντελώς δωρεάν στους λουόμενους. Σε κάθε παραλία, επιμελητές καθαριότητας σε καθημερινή βάση - από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα - φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας και επιθεωρητές ελέγχουν τη λειτουργία και συντονίζουν την εκτέλεση του προγράμματος.

Με αφορμή το πρόγραμμα αυτό, το FORUM πραγματοποίησε και ομώνυμο συνέδριο, στις 18 Νοεμβρίου 2006, στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή μεγάλων εταιριών – χορηγών και με σημαντικούς ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται σήμερα, 5 Ιουνίου, δικαιώνει το πρόγραμμα, το οποίο έχει σαν σκοπό τον καθαρισμό, την προστασία και την περιβαλλοντική αναβάθμιση των ακτών, και την προβολή του τουριστικού προφίλ της Ελλάδας. Το FORUM δηλώνει «το παρόν» στον δύσκολο αγώνα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, εστιάζοντας στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζούμε το σήμερα και ονειρευόμαστε το αύριο.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

↑ top