Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση της Έδεσσας στη Ρωσία

Παρουσίαση της Έδεσσας στη Ρωσία

Επίσημη παρουσίαση της Έδεσσας και του μοντέλου του εναλλακτικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ρωσία, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του δήμου Έδεσσας και του δημάρχου, κ. Ιωάννη Σόντρα, στα […]

Επίσημη παρουσίαση της Έδεσσας και του μοντέλου του εναλλακτικού τουρισμού πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Ρωσία, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του δήμου Έδεσσας και του δημάρχου, κ. Ιωάννη Σόντρα, στα πλαίσια συνεδρίου<...>για την Τουριστική Ανάπτυξη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που οργανώθηκε στην πόλη του Σότσι στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Η διοργάνωση έγινε από το δίκτυο Ελλήνων αποδήμων αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, τον δήμο του Σότσι, το Ελληνικό Προξενείο της περιοχής, τη Περιφέρεια του Σότσι και την τεχνική διεύθυνση του προγράμματος είχε η Ανατολική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης. Την Έδεσσα εκπροσώπησε ο ειδικός επιστήμονας, κ. Ευάγγελος Κυριάκου, υπεύθυνος του τμήματος τουρισμού της ΔΕΚΕ, ο οποίος ανέλυσε το θέμα «Εναλλακτικός Τουρισμός και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Το θέμα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων καθώς και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της ρωσικής πόλης ενώ δημιουργήθηκε ειδικό σεμινάριο για τον Εναλλακτικό Τουρισμό την δεύτερη ημέρα, όπου την οργάνωση είχε τιμητικά η πόλη της Έδεσσας και προσέλκυσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές και η φιλοσοφία προσέγγισης του εναλλακτικού τουρισμού με παραδείγματα από όλη την Πέλλα (Έδεσσα, Λουτρά Πόζαρ, Αγ. Αθανάσιος, Αρχαία Πέλλα, Λουδίας, Γιαννιτσά, δίκτυο STEPFOR+, Νομ. Επιτροπή Τουρ. Προβολής).

Να σημειωθεί ότι το Σότσι είναι το θερινό θέρετρο της Μόσχας όπου καταλύει για τις θερινές διακοπές του και ο ρώσος πρόεδρος, ενώ μόλις στα 80 χιλιόμετρα υπάρχει ένα μεγάλο συγκρότημα χιονοδρομικών κέντρων όπου εκεί πρόκειται να οργανωθεί η χειμερινή ολυμπιάδα. Το ενδιαφέρον των ρώσων για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την περιοχή της Μακεδονίας ήταν πολύ έντονο και ειδικά για άγνωστους προορισμούς όπως είναι η Έδεσσα και η Πέλλα γενικότερα.

Στα συμπεράσματα του συνεδρίου καταγράφηκε το ενδιαφέρον για ζητήματα οργάνωσης, διάρθρωσης και δικτύωσης σε θέματα τουρισμού (μαζικού και εναλλακτικού). Τονίσθηκε η ανάγκη για ανταλλαγή εμπειρίας σε θέματα οργάνωσης τουριστικών επιχειρήσεων, εκπαίδευσης και ενθάρρυνσης για περισσότερη συμμετοχή του τοπικού πληθυσμού και ειδικά των νέων στις αναπτυξιακές διαδικασίες. Καταγράφηκε η ανάγκη εσωτερικής συνεργασίας με συμμετοχή δημόσιων φορέων, τοπικής αυτοδιοίκησης, τοπικών επιμελητηρίων, πανεπιστημίων, οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού και του περιβάλλοντος. Και παράλληλα υπογραμμίσθηκε η διάθεση για ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ πόλεων, όπου και το δίκτυο Ελλήνων αποδήμων αιρετών τοπικής αυτοδιοίκησης της Ευρώπης είναι διαθέσιμο για περαιτέρω συνεργασίες στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024